Sfaturi de la a la z pentru vanzarea locuintei

Sfaturi pentru vanzarea locuintei

Sfaturi pentru vanzarea locuintei

Vanzarea unui locuinte reprezinta cel mai adesea o batalie pe care daca vrei sa o castigi cu maxim de profit, trebuie sa fii pregatit. Pentru ca intre tine si potentialul cumparator se interpun si agentii imobiliari, dar si concurenta, ar fi bine sa iei in calcul toate detaliile pe care le poti folosi in favoarea ta. Fii inaintea concurentei si vinde-ti repede si profitabil locuinta tinand cont de cateva sfaturi.

Esti hotarat sa vinzi? Iata pasii ce trebuie urmati.

1. Alege pretul corect pentru ca acesta este un detaliu foarte important care te diferentiaza de concurenta. Trebuie sa fii obiectiv, sa nu ceri mai mult decat face si sa stabilesti valoarea reala actuala a locuintei si in functie de:

Locatia imobilului pentru ca se stie ca locuintele amplasate intr-o zona buna se vand aproape singure. In schimb, daca locuinta pe care incerci sa o vinzi se afla intr-un cartier nu tocmai cautat, atunci trebuie sa evidentiezi acele avantaje pe care locuinta ta le are fata de celelalte;

Un alt avantaj, parcarea, care de asemenea, va oferi imobilului tau un plus de interes.

2. Cosmetizeaza-ti locuinta.

Bucataria, este in mod curios, un element care inclina balanta in favoarea vanzatorului in cazul in care aceasta este curata, luminata, bine pusa la punct si utilata.

In plus, casa trebuie sa fie pregatita sa primeasca vizitatorii, care vor avea un ochi critic, fara nici o indoiala. Daca ai mobila veche si inestetica, trebuie sa scapi de ea.

In cazul in care locuinta ta nu a mai fost renovata de ceva vreme, ai putea sa investesti o suma minima pentru unele reparatii, altfel va trebui sa scazi din pret. Insa daca nu necesita renovare, nu te inhama sa faci acest lucru pentru ca banii investiti acum nu ii vei mai recupera, dar ar fi indicat totusi sa te asiguri ca locuinta ta este curata si primitoare.

3. Promoveza oferta ta.

  • Apeleaza la un consilier imobiliar foarte bun care sa te ajute sa vinzi. Rolul acestuia este sa realizeze o minicampanie de marketing, sa negocieze, sa se ocupe de documente
  • anunta-ti prietenii, rudele, foloseste retelele de socializare pentru promovare
  • fa poze profesioniste care sa scoata in evidenta punctele forte ale locuintei tale.
  • adauga pe internet o oferta imobiliara perfecta. Anuntul trebuie sa indeplineasca anumite conditii pentru a avea un impact maxim:
  • fii cinstit in legatura cu ceea ce vrei sa vinzi
  • intereseaza-te pe internet care este pretul pentru o locuinta asemenatoare cu a ta si ofera un pret real. Poti preciza chiar ca pretul este „usor negociabil“
  • enumera avantajele zonei si facilitatile locuintei (acces la internet, ferestre termopan etc)
  • date de contact clare si corecte ale vanzatorului

Pentru a vinde cat mai repede si in avantajul tau, tine cont de absolut toate aspectele si apoi asteapta vizitatorii. Din momentul in care oferta ta este lansata pe piata, disponibilitatea ta pentru a primi potentialii clienti trebuie sa fie maxima, in caz contrar poti pierde clienti seriosi.

Cuvinte cheie:

Articole aleatoare din aceeasi categorie

Lasa un comentariu

Anunturi imobiliare promovate din Bihor