Sfaturi pentru o vanzare rapida a imobilului

vanzarea rapida a casei

Vanzarea rapida a casei

Asa cum spuneam si in articolele anterioare, cand vine vorba de locuinte si mai ales de vanzarea locuintelor, exista anumite aspecte ce trebuiesc tinute minte, tocmai pentru a evita situatii neplacute in genul imposibilitatii vanzarii a imobilului in scurt timp, cat si supraevaluarea imobilului in cauza.

Astavi vom vorbi despre cateva greseli majore pe care majoritatea vanzatorilor le fac, greseli care dupa cum veti vedea, au un rol major in esecul vanzarii casei.

De exemplu, stiati ca marea majoritate a proprietarilor de imobile isi supraevalueaza casa? In 2011, piata imobiliara romaneasca a scazut cu circa 15%, insa o mare parte dintre cei ce au vrut sa isi vanda locuinta, au ales sa tina preturile ridicate, in speranta ca tocmai ei vor avea noroc si vor reusi sa isi vanda casa la pretul dorit. Sigur, intelegem ca de cele mai multe ori proprietarii tin cont de faptul ca au credite bancare, insa e necesar ca toata lumea sa inteleaga ca valoarea unei proprietati fluctueaza de la o zi la alta, astfel ca e imposibil ca pretul sa ramana standar. Mai mult, intreaga piata imobiliara devine tot mai pretentioasa pe zi ce trece, astfel ca o locuinta cu un pret mult peste medie devine imposibil de vandut.

O alta greseala pe care o fac vanzatorii e faptul ca nu isi promoveaza indeajuns produsele si nici nu dau suficiente detalii despre imobilul scos la vanzare. Cand vine vorba de locuinte, specialistii recomanda ca fiecare anunt in ziar sau pe site-ul unei agentii imobiliare, sa fie insotit in mod neaparat si de poze, precum si de detalii concludente. Anunturile de tip “Vand apartament de 3 camere, zona buna, utilat” nu numai ca nu prezinta niciun interes, dar si alunga potentialii cumparatori. De ce? Pentru ca sunt o multime de anunturi imobiliare bine facute, astfel ca atentia lor se indreapta asupra  acelor anunturi si nu pe cele neconcludente.

Apoi, va aduceti aminte de acei comis-voiajori care acum cativa ani, incercau sa va vanda fel de fel de obiecte? Va aduceti aminte ce insistenti erau? Ei bine, asta e o alta greseala a vanzatorilor: in dorinta de a scapa cat mai repede de locuinta, pun presiune pe fiecare cumparator in parte, astfel ca acestia fie mai cer timp de gandire, fie renunta definitiv la ideea de a cumpara acea casa. Un bun agent imobiliar va sti intotdeauna cand sa puna presiune pe potentialii cumparatori, precum si ce coarde sa atinga, astfel ca sansele unei tranzactii fericite si rapide sa creasca simtitor. De aceea, pentru a sti cum sa se comporte cu potentialii cumparatori, proprietarii fie cer sfatul unui agent imobiliar (mai prietenos), fie se apuca sa invete din carti.

In orice caz, doar indreptand greselile de mai sus, indiferent de ce imobil e vorba, sansele de a gasi cumparator si de a finaliza o tranzactie cu succes, vor creste simtitor. Altfel, e posibil ca respectivul imobil sa ramana nevandut o lunga perioada de timp.

Cuvinte cheie: credite bancare, locuinte, Piata imobiliara

Articole aleatoare din aceeasi categorie

2 comentarii la “Sfaturi pentru o vanzare rapida a imobilului”

  1. Antonio spune:

    Trebuie sa completati toate campurile la inregistrare si sa alegeti un nume de utilizator mai mare de 3 litere.

  2. Maria Stancu spune:

    Foarte utile sfaturile dvs.Va multumesc.Nu reusesc ca-mi fac cont.Ce se intampla??

Lasa un comentariu

Anunturi imobiliare promovate din Bucuresti