Programul Prima casa. Oferte incluse in Prima Casa

Daca orasul tau nu se afla in lista de mai sus, poti verifica cautand in dropbox sau caseta de text de mai jos:


sau

>> Vezi toate stirile referitoare la Programul Prima Casa

Programul guvernamental Prima Casa si modificarile aduse pe parcurs

Programul Prima Casa le permite solicitantilor sa achizitioneze locuinte noi sau vechi, locuinte aflate inca in faza de constructie sau sa contracteze constructia unei case noi, aflata inca in faza de proiect.

Valoarea maxima a creditului Prima Casa poate fi de 65.000 de euro, pentru cei care vor sa cumpere imobile finisate sau la rosu, iar pentru cei care construiesc case noi creste pana la 75.000 de euro. Durata de obtinere e creditului depinde de fiecare banca in parte, termenul fiind intre o saptamana si trei saptamani, asta in cazul in care dosarul este complet.

Trebuie luat în considerare faptul ca dobânzile, comisioanele bancare ( comision de gestiune, comision de acordare credit, comision de garantare ), asigurarea locuintei si alte sume datorate de beneficiar in baza contractului de credit Prima Casa nu sunt incluse în aceste valori de 60.000 euro sau 75.000 de euro. Trebuie mentionat ca fiecare comision difera de la o banca la alta, iar unele comisioane nu sunt percepute la anumite banci.

Pentru toate aceste cheltuieli cu asigurarile, comisioanele, costurile pentru evaluarea imobilului, solicitantul creditului Prima Casa va trebui sa mai plateasca aproximativ 2000 de euro.

O modificare majora adusa Programului Prima Casa o reprezinta excluderea taxelor notariale de catre solicitantul creditului, prin instituirea unei ipoteci legale asupra imobilului in locul ipotecii conventionale, fapt ce scuteste solicitantul de plata a aproximativ 300 euro. Aceasta ipoteca legala va fi mai greu de executat in caz de neplata deoarece presupune obtinerea unei decizii judecatoresti.

Procedura de lucru in cazul celor ce doresc sa-si ridice o casa din faza de proiect s-a imbunatatit, deoarece bancile vor putea acorda creditul Prima Casa in transe, pe masura ce avanseaza fazele de executie ale proiectului.

Conform noilor reglementari, Legea interzice instrainarea locuintei si a terenului, pe o perioada de cinci ani, cu exceptia cotei parti de teren aferente fiecarei locuinte construite catre oricare dintre membrii asociatiei.

Citeste si:

Anunturi imobiliare promovate din Bucuresti

Alte oferte imobiliare cautate

www.Gimo.ro reprezinta unul dintre cele mai complexe portaluri de profil, in continua dezvoltare, oferind utilizatorilor sai servicii gratuite sau platite, la cele mai inalte standarde. Ne mandrim cu pozitii fruntase pe cele mai populare cautari, fiind un real sprijin pentru cei ce aleg sa tranzactioneze cu ajutorul serviciilor noastre. Avem o baza de date larga, numai cu oferte unice, adaugate de particulari, dezvoltatori sau agentii imobiliare din toata Romania. Adaugati gratuit anuntul de la a la z.

Adaugarea de oferte este gratuita, fie ca vindeti un imobil din Romania sau strainatate, iar promovarea suplimentara se face la cele mai mici preturi dintre toate site-urile de profil. Inainte de a crea un cont, e indicat sa cititi avantajele pe care le ofera site-ul nostru fiecarui tip de utlizator. Tranzactionati usor cu www.Gimo.ro!