For Sale By Owner ( FSBO )

1. Serviciul For Sale By Owner – generalitati si functionare

Tranzactiile imobiliare fara intermediari (For Sale By Owner in limba engleza, prescurtat FSBO) sunt un serviciu din ce in ce mai popular. FSBO este un termen din vocabularul afacerilor imobiliare care descrie situatia în care vanzarea se realizeaza fara participarea unui agent intermediar, tranzactia imobiliara realizandu-se direct, între vânzator si cumparator. În acest fel, atat vanzatorul, cat si cumparatorul nu ofera nici un comision de vânzare-cumparare intermediarului (agentului imobiliar), deoarece acesta nu intervine în niciun fel în desfasurarea tranzactiei.

Sistemul FSBO, introdus initial in SUA si Canada, a luat amploare si la noi in tara, suma proprietatilor vandute direct de catre proprietari crescand de la an la an.
De ce sa risipesti mii de euro pe comisioane cand poti alege sa te promovezi singur cu ajutorul sistemului For Sale By Owner ? Desi va trebui sa preluati unele din sarcinile unui agent imobiliar, NU aveti nevoie de un intermediar pentru a va vinde proprietatea.

2. Ce aveti nevoie pentru a posta o oferta intr-un sistem de tip For Sale By Owner

Tranzactiile imobiliare prin sistemul For Sale By Owner necesita atentie, abilitati de comunicare si bune abilitati de negociere.

Indicat ar fi ca inainte de a posta proprietatea dvs. pe un site de tip FSBO sa faceti urmatoarele :
– sa aveti pregatite toate actele necesare vanzarii imobilului
– sa remediati micile probleme in interiorul si exteriorul imobilului, pentru a nu incuraja potentialii clienti sa negocieze mult la pretul cerut de dvs
– sa faceti o serie de poze profesioniste ale proprietatii dvs, atat in interiorul cat si in exteriorul imobilului, pentru a incanta ochii potentialilor clienti
– sa faceti o evaluare corecta si reala a valorii proprietatii dvs, in functie de zona, vechimea imobilului, materiale de constructie, suprafata.
– sa aveti un telefon mobil si o adresa de email, astfel incat potentialii cumparatori sa va poata contacta direct

Mijloacele si resursele folosite de noi, serviciile cu care va venim in intampinare va vor ajuta sa va tranzactionati proprietatea fara intermediari si fara comision si toate acestea sunt disponibile prin www.Gimo.ro. Avantajul principal al acestui site este ca, pentru o scurta perioada de timp, adaugarea ofertelor de la particulari este gratuita. Tot ce trebuie sa faceti este sa va creati un cont.
Mijloacele de promovare, pentru toate buzunarele, sau chiar gratuite, le puteti afla numai dupa logare sau dupa inregistrare:

3. De ce FSBO (For sale by owner ) ? De ce Gimo.ro ?

– in primul rand pentru ca sunteti deja aici, va informati despre sistemul For Sale By Owner, deci sunteti interesat in a va vinde proprietatea fara intermediari si fara comision.
– pentru ca sunteti cel mai bun agent imobiliar pe care il cunoasteti. Sunteti singurul care poate oferi cele mai amanuntite detalii despre casa ta.
– sistemul For Sale By Owner este intr-o continua ascensiune si veti reduce substantial costurile de tranzactionare, nemaifiind nevoie sa platiti comison agentului imobiliar.
– veti sti mai bine ca oricine cum sa va prezentati proprietatea si aveti o pozitie solida in negociere, putand decide pana unde veti cobori pretul imobilului.
– prin sistemul FSBO veti avea parte si de clienti care sunt reticenti cand vine vorba de tranzactionarea unei locuinte cu ajutorul unui intermediar.

4. Cat economiseste un client care apeleaza la sistemul FSBO ?

Sistemul FSBO este destinat celor care doresc sa evite plata comisionului catre intermediari, acesta ajungând de obicei pâna la 6% in SUA si Canada, iar la noi in Romania, acesta fiind intre 3 si 6 %, in functie de fiecare agentie imobiliara in parte.

Ca si exemplu putem sa luam un apartament de 3 camere in Bucuresti, pe care, daca il evaluam la 100.000 euro, ajungem la concluzia ca, apeland la sistemul For Sale By Owner, putem economisi intre 3000 si 6000 euro, din care numai o mica parte ii investim in publicitate pentru a vinde imobilul pe cont propriu, fara intermediari. Pentru o asemenea economie merita sa apelezi la sistemul For Sale By Owner.

Pentru a economisi toti acei bani, va punem la dispozitie serviciile site-ului www.gimo.ro, impreuna cu o serie de avantaje de care veti beneficia odata cu postarea pe site a ofertei dvs.

Mijloacele de promovare, pentru toate buzunarele, sau chiar gratuite, le puteti afla numai dupa logare sau dupa inregistrare

Prin serviciile noastre, incercam sa facem pentru fiecare client ceea ce am face pentru noi daca am fi pusi in situatia de a vinde/inchiria un imobil.

Cuvinte cheie: locuinte

Articole aleatoare din aceeasi categorie

Comentariile sunt oprite.

Anunturi imobiliare promovate din Bucuresti