Apartamentele cu 3 si 4 camere mai ieftine ca in februarie

preturi apartamente

Scad preturile la apartamente

În luna martie, faţă de luna precedentă, preţul apartamentelor cu trei şi patru camere a scăzut. În schimb,  preţul apartamentelor cu două camere şi al garsonierelor s-a menţinut constant. Aceasta este concluzia raportului lunar de monitorizare a pieţei imobiliare realizat de Anunturiparticulari.ro.

Potrivit aceluiaşi document, nivelul ofertelor nou apărute a mai crescut faţă de începutul anului când s-a înregistrat cea mai slaba ofertă imobiliară din 2007 până în prezent.

Preţul garsonierelor şi al apartamentelor cu două camere stagnează

Pentru locuinţele cu o singură cameră, proprietarii au solicitat un preţ de 36.300 de euro. Preţul mediu pentru o garsonieră şi-a păstrat valoarea constantă faţă de luna precedentă, iar comparativ cu martie 2011, acestea au înregistrat o scădere a preţurilor cu 4%, specialştii vorbind de o stabilizare a pieţei pe acest segment pentru primul trimestru al anului.

Aceeaşi tendinţă s-a observat şi pe segmentul apartamentelor cu două camere unde nivelul preţurilor medii se menţine. Astfel, o unitate cu două camere se vindea în luna martie cu 57.200 de euro, în timp ce în anul 2011,  proprietarii au cerut  un preţ mediu de aproximativ 58.800 euro, cu 3% mai mult decât în prezent.

Preţuri mai mici cu 3% la apartamentele cu 3 camere

Diferenţe între luna februarie şi luna martie a acestui an se observă la apartamentele cu trei şi patru camere. La un apartament cu trei camere, preţul mediu a scăzut sub pragul de 80.000 euro, ajungând la 78.500 euro, cu 3% mai puţin faţă de luna februarie 2012 sau  martie 2011, când aceste unităţi aveau valori similare, aproximativ 81.200 euro.

Şi în cazul unităţilor cu patru camere, valoarea cerută de proprietari s-a diminuat. Preţul a fost în martie de circa 100.500 euro, faţă de aproape 102.200 euro cât era în februarie. Faţă de anul anterior însă  valoarea acestor apartamente rămâne aproximativ aceeaşi, diferenţa fiind de doar 200 euro.

A crescut numarul de oferte

Studiul realizat de portalul de imobiliare mai arată că a crescut numărul ofertelor noi de pe piaţa imobiliară cu 65% în luna martie faţă de luna februarie, înregistrându-se în martie 2012 peste 2.500 de noi oferte, cu 1.000 mai multe faţă de februarie. Dintre acestea,  479 de oferte sunt pentru garsoniere, cu aproape 200 mai multe faţă de februarie. Pe primul loc se află însă apartamentele cu două camere, ajungând în martie la 1.000 de unităţi, cu 65% multe decât în luna anterioară.

De asemenea, şi pe piaţa ofertelor de unităţi cu trei camere se observă o creştere a numărului anunţurilor. Au apărut peste 750 de noi unităţi la vânzare, cu 300 mai multe decât în februrie. Iar pentru apartamentele cu patru camere, s-au înregistrat 260 de noi unităţi fiind scoase la vânzare în martie.

Chiar dacă în luna martie a crescut destul de mult numărul de apartamente şi garsoniere scoase la vânzare, analiştii imobiliari consideră că acesta nu reprezintă neapărat un semn al revenirii pieţei imobiliare. Totuşi, se observă o schimbare faţă de anii trecuţi când trecerea de la iarnă la primăvară aducea o creştere treptată a numărului de oferte noi.

Cuvinte cheie: Piata imobiliara

Articole aleatoare din aceeasi categorie

Lasa un comentariu

Anunturi imobiliare promovate din Bucuresti