Trucuri pentru intretinerea furtunurilor. Afla cum le prelungesti durata de viata!

delia-giandeini-naH97dLRsYs-unsplashSă nu investești într-un furtun de calitate este una dintre cele mai mari greșeli pentru gospodăria ori afacerea ta, dar nu este singura. Chiar dacă optezi pentru un produs calitativ, dacă nu îl întreții corespunzător, poți avea neplăcuta surpriză ca acesta să cedeze mult mai devreme decât ar trebui. De aceea este important să îl depozitezi și să îl folosești ținând cont de câteva reguli esențiale. Dacă nu știi care sunt acestea, suntem aici ca să împărtășim cu tine trucurile care te ajută să prelungești viața furtunurilor, fie că sunt de grădină, pentru aer comprimat, absorbție ori alt tip.

Alege furtunul potrivit pentru activitatea ta

Prima regulă de care trebuie să ții cont este alegerea furtunului potrivit pentru activitatea pe care o întreprinzi. Mai exact, dacă ai nevoie de un furtun pentru udarea solarului ori a florilor din fața casei, atunci cumpără unul pentru grădină, nu folosi alt tip pe care îl ai la îndemână. Același lucru se aplică și invers, nu utiliza un furtun de grădină pentru sarcini pentru care nu a fost conceput. Ia în calcul condițiile recomandate de producător, vâscozitatea fluidului și presiunea sunt două dintre acestea.

Verifică furtunul de la început

Fie că îl comanzi online ori îl cumperi dintr-un magazin fizic, verifică cu atenție furtunul PVC ori alt material pe care îl cumperi. Asigură-te că nu prezintă defecte care i-ar putea scurta durata de viață și chiar ți-ar putea periclita activitatea. Spre exemplu, fii cu ochii pe crăpături, mici găuri și fisuri.

Depozitează furtunul în spații uscate

După fiecare folosire, depozitează furtunul pentru grădină, aer comprimat ori alt tip într-un spațiu uscat, unde este ferit de razele soarelui, frig și umiditate. Acești agenți externi pot scurta considerabil durata de viață a unui furtun.

Curăță frecvent accesoriile furtunurilor

Chiar dacă nu folosești des furtunul, este important să îl inspectezi periodic și să îl cureți, punând accent în special pe accesorii precum mufe rapide, coliere metalice și cuple. Praful se depune pe acestea chiar dacă le ții depozitate în locuri ferite.

Acumulările de mizerie pot afecta performanța furtunurilor în timp, astfel că este indicat să le cureți periodic. Poți folosi o cârpă curată și moale pentru a îndepărta urmele ori poți apela la o soluție specială din comerț pentru cele mai încăpățânate depuneri.

Dacă te întrebi de ce este important să faci toate aceste lucruri pentru întreținerea furtunurilor, gândește-te în primul rând la investiția ta. Dacă produsul pe care îl folosești dă urme de uzură repede este posibil să nu fie de calitate, dar și să nu îl fi întreținut corect.

Cuvinte cheie:

Articole aleatoare din aceeasi categorie

Lasa un comentariu

Anunturi imobiliare promovate din Bucuresti