Trucuri Feng Shui in amenajarea locuintei

amenajare in stil feng shui

Amenajare in stil Feng Shui

Desi despre Feng Shui se vorbeste in ultimii ani din ce in ce mai des, prea putina lume stie ce anume reprezinta aceasta denumire si care este rolul ei. Mai mult decat atat, desi a devenit un termen relativ des folosit cel putin atunci cand vine vorba de decor interior, prea putini oameni tin cont de recomandarile trasate.

Practic, Feng Shui este un stravechi sistem chinezesc ce are ca scop eliminarea energiilor negative din jurul locuintei si in general, din jurul persoanelor, tocmai pentru a asigura un trai sanatos si lung oamenilor ce ii respecta regulile.

Cum din ce in ce mai multi oameni vorbesc despre aplicarea acestui stil in amenajari interioare, in cele ce urmeaza vom vorbi despre cateva reguli de baza, impuse de acest sistem al esteticii.

In primul rand, din randurile obiectelor folosite ca decoratiuni de interior, trebuie sa dispara obiectele vechi. De ce? Pentru ca se spune ca au inmagazinat toate energiile negative a tuturor oamenilor prin a caror maini au trecut, astfel incat pot strica echilibrul energetic al casei.

O alta regula de decor interior, conforma cu recomandarile Feng Shui, spune ca incaperea in care se doarme (de regula dormitorul, dar poate fi si sufrageria, in multe cazuri), trebuie sa fie cat mai destinsa, de preferinta fara aparatura electronica si fara piese mari si greoaie de mobilier. Stim ca acest lucru poate fi dificil (si de inteles) pentru cei carora le place sa savureze orele de seara in fata televizorului, direct din pat, insa in definitiv, daca e vorba de un confort sporit si de o viata mai echilibrata, atunci de ce nu?

In al treilea rand, e bine ca nici patul si nici biroul sa nu fie pozitionate in colturile camerelor, dar nici in dreptul usilor. De ce? Pentru ca se spune ca in colturile camerelor precum si in dreptul usilor sunt zone in care se atrag energiile negative. Astfel, persoanele ce nu tin cont de aceasta regula de decor interior devin din ce in ce mai agitate, nu se pot odihni si nici concentra. E limpede, deci ca acele locuri sunt de evitat. In definitiv, in toate dormitoarele moderne, patul e plasat pe mijlocul camerei si nu in colt, nu-I asa?

In ultimul rand, e bine ca atunci cand vine vorba de tablouri, sa nu atarnati de pereti portrete a unor oameni batrani si nici a unor scene sangeroase sau zbuciumate. Pe langa faptul ca inmagazineaza energii negative pentru ca apoi sa se descarce inapoi in cei din jurul lor, acest tip de tablouri nu mai fac parte nici din trend-ul actual. Mult mai la moda si mai folositoare sunt tablourile abstracte, de preferinta in culori vii, care exprima o emotie pozitiva. Aceste tablouri le puteti atarna fara grija, intrucat nu vor emana si nici nu se vor descarca de energii negative.

Cuvinte cheie: amenajari interioare apartamente, Casa si gradina, decor interior

Articole aleatoare din aceeasi categorie

Lasa un comentariu

Anunturi imobiliare promovate din Bucuresti