Travertinul de Simeria – De ce aceasta piatra naturala este mereu alegerea potrivita?

Travertinul de Simeria - De ce aceasta piatra naturala este mereu alegerea potrivitaPiatra naturala a fost cu siguranta printre primele si principalele materiale de constructie pentru multe sute de ani. Probabil ca ai ati auzit de multe ori in discutiile legate de amenajari despre o piatra numita „travertin Simeria„, aceasta este o piatra naturala si de asemenea un material sofisticat, ce poate adauga oricarei structuri si arhitecturi un plus de eleganta. Totodata, acest material propune frumusete si stil, ce nu pot fi comparate cu alte materiale. Pe de alta parte, importanta acestei pietre naturale in constructii este dedusa si din faptul ca rezista pentru foarte multi ani, oferind o utilizare optima din acest punct de vedere. Travertinul de Simeria, este faimos pentru structura sa, naturala organica si aspectul impecabil. Acesta este unul din motivele pentru care aceasta piatra a fost si este atat de utilizata in constructii, mai ales in ceea ce privesc podelele pentru anumite spatii.

Pe de alta parte, despre travertinul de Simeria, putem spune ca este o piatra naturala deosebita, luxoasa si este folosita ca un material principal in interiorul cladirilor comerciale. Acest material este folosit de asemenea pe langa podele si pentru fatade, blaturi de bucatarie sau de baie, dar si ca elemente decorative, datorita faptului ca propune o estetica minunta. Travertinul este o piatra naturala ce rezulta de fapt prin segregarea naturala sau chimica a unui numar de materiale de carbonat. In acest sens, putem adauga ca principalele materiale ce duc la formarea de travertin sunt aragonite, ce este cristalizat pentru a se transforma intr-un calcit primar. Apoi, calcitul este depus in izvoarele minerale si in apa ce provine din izvoarele termale. Pe de alta parte, si raurile cu apa ce contin carbonat de calciu pot duce la formarea travertinului.

Travertinul de Simeria este una dintre multele roci sedimentare. Acest tip de roci sunt obtinute din segregarea mineralelor in contrast cu roci metamorfice sau magmatice. Totodata, despre sedimentele ce contribuie la formarea travertinului putem spune ca se regasesc in cele mai dese situatii in gheizere, pesteri de calcar, sau in izvoare termale. Din acest punct de vedere se poate adauga despre acest material ca este unul din multele tipuri de calcar. Travertinul este un calcar unic, deoarece trece printr-o faza suplimentara de firmare in comparatie cu calcarul. In momentul in care apa minerala bogata si calda va curge prin depozitele de calcar, dioxidul de carbon va fi eliberat, acesta fiind de fapt si motivul ce sta in spatele naturii poroase a acestui travertin.

Acest material, este unul principal in ceea ce priveste domeniul constructiilor si a pardoselilor fiind utilizat atat in trecut cat si in prezent. Travertinul are o istorie foarte lunga si prestigioasa, fiind utilizat pe o scara larga, datorita si faptului ca se regaseste din ambundenta. Despre utilizarea acestui travertin Simeria, putem spune ca a crescut si datorita calitatii pe care o ofera aceasta piatra. Pe de alta parte, acest material propune un aspect rustic distinctiv, durabil si robust, elemente ce nu se regasesc in cadrul altor materiale din aceasta categorie. Acestea sunt de fapt si principalele motive pentru care utilizarea acestui material este in continua crestere in domeniul constructiilor, fiind foarte apreciat datorita beneficiilor oferite.

Travertinul este cunoscut atat pentru proprietatile si caracteristicile sale, dar si pentru aspectul distinct si stilat pe care il propune. In acest sens, putem spune despre travertin ca are un aspect rustic aparte, catalogat de multi experti ca fiind unul clasic. Aceasta piatra este naturala, si poate fi gasita in mai multe nuante de alb, cafeniu, maro deschis, auriu si gri. Pe de alta parte, aceasta piatra se poate regasi si in tonuri intunecate de rosu. Aceasta culoare a travertinului, este determinata in functie de cantitatea de fier ce se va afla in compozitie. Aceasta piatra, a fost descoperita in urma cu mii de ani si inca din cele mai vechi timpuri, a fost foarte apreciata pentru calitatea pe care o propune, dar si pentru aspectul impresionant ce pare neslefuit. Aspectul de acest tip, natural, este cel preferat de foarte multe persoane, datorita unicitatii pe care o propune. Totodata, nuantele rosiatice ale acestei pietre ofera acel aspect rustic foarte placut.

Modelul, textura, finisajul, compozitia, modalitatea de prelucrare si totodata locul de extractie sunt aspectele importante ce contribuie la estetica acestei pietre, fiind cu siguranta unica din toate punctele de vedere. Asadar, este indicat sa optati pentru aceasta piatra naturala si veti aprecia tot ceea ce va pune la dispozitie.

Cuvinte cheie:

Articole aleatoare din aceeasi categorie

Lasa un comentariu

Anunturi imobiliare promovate din Bucuresti