Programul Prima Casa se va prelungi, dar va avea modificari

programul-prima-casaPersoanele interesate in achizitia unei locuinte prin programul Prima Casa primesc o veste buna: programul va continua si in perioada 2017-2021. De asemenea, garantia statului ramane de 50% pentru locuintele main oi de cinci ani sau care au fost consolidate in ultimii ani. Procentul de garantare a creditului va tine cont si de calitatea consolidarii cladirii, care urmeaza sa fie masurata prin rezistenta la cutremure. Pentru apartamentele mai vechi,  garantia va scadea la 40%.

Plafonul de garantare pus la dispozitia bancilor pentru primul an al Programului Prima Casa va fi de 2,5 miliarde de lei, pentru urmatorii trei ani scazand la 2 miliarde de lei, iar pentru ultimul an vor fi alocati 1,5 miliarde de lei. Plafonul a fost suplimentat pentru anul 2016 cu 250 de milioane de lei.

Ministerul de Finante a propus, de asemenea, mentinerea conditiei potrivit careia toate locuintele cumparate prin programul Prima Casa trebuie sa se incadreze in clasele A, B sau C de eficienta energetica.

Porgramul Prima Casa va avea o strategie pe cinci ani, ministrul Finantelor subliniind importanta acestei decizii prin sustenabilitatea si predictibilitatea pietei.

De la startul programului, din 2009, 200.000 de romani si-au achizitionat case in acest mod

Salvează

Cuvinte cheie:

Articole aleatoare din aceeasi categorie

Lasa un comentariu

Anunturi imobiliare promovate din Bucuresti