PRIMA CASA, un esec de proportii?

Piata imobiliara din Romania este afectata de catre efectul de turma al proprietarilor de imobile, astfel se incearca sa se speculeze lansarea proiectului guvernamental „PRIMA CASA” prin ridicarea preturilor imobilelor de catre unii proprietari cu pana la 15.000 de euro.

Inconstienta acestor proprietari de imobile care se gandesc doar la profitul imediat poate duce la prabusirea pietei imobiliare in 2010, in cazul in care proiectul va suferi un esec sau un semi-esec.

Motivele care ar putea dauna programului PRIMA CASA si ar duce la prabusirea pietei imobiliare pot fi:

situatia economica a tarii este foarte proasta, adevarata situatie se va cunoaste in lunile februarie-martie 2010
•    lipsa investitiilor in infrastructura coroborate si cu deficitul bugetar, pomenile electorale, incapacitatea guvernului de a lansa masuri anti-criza, prabusirea cursului valutar la sfarsitul anului 2009, astfel anul 2010 va aduce o situatie fara precedent in Romania asfel ca vom simti criza in toata „splendoarea” ei;
•    lacomia proprietarilor care vor beneficia de   15.000 – 20.000 de locuinte care se vor vinde prin acest program, fara a avea o viziune pe termen lung despre evolutia economica a Romaniei, care va afecta si piata imobiliara;
•    lipsa unei burse imobiliare;
•    politica proasta a guvernului in gestionarea bugetului, ceea ce dovedeste incapacitate si lipsa de gandire strategicasi de planificare.
In concluzie gandirea de bazar al proprietarilor de imobile care vor doar profit personal, poate fii piatra de mormant a acestui program. Din pacate aceasta ar atrage dupa sine o prabusire si mai mare a sectorului imobiliar, intrebarea ramasa este „Cand?” in decursul anului 2010, sau programul se va bucura de un succes care va relansa piata imobiliara din Romania. Nu ne ramane decat sa asteptam deznodamandul acestui proiect.

Cuvinte cheie: Piata imobiliara, Programul prima casa

Articole aleatoare din aceeasi categorie

Lasa un comentariu

Anunturi imobiliare promovate din Bucuresti