Piata imobiliara din Romania, tot mai atractiva pentru investitori

investitii imobiliare romaniaPiata imobiliara din Romania si Bucurestiul cu precadere sunt din nou atractive pentru investitorii imobiliari, unele nume mari si-au anuntat deja intentia de a demara sau relua proiecte de amploare in Capitala, dar si in alte zone ale tarii, in mod special cele cu potential turistic.

Cresterea in vanzari a apartamentelor de lux, atractiva pentru investitori

Unul dintre principalii factori care par sa atraga investitorii, punand Romania din nou pe harta tarilor cu potential imobiliar, a fost cresterea vanzarii la apartamentele de lux cu peste 12 % in ultima perioada in Bucuresti, in mod special in zonele Herestrau, Aviatorilor, Kiseleff, Primaverii si Floreasca.

Conform managerului general al Nordis, firma ce detine in portofoliu peste 2500 de proprietati de lux in zone centrale din Capitala, cresterea de 12% s-a produs in doar un an, intre 2013 si 2014, iar preferinta clara a clientilor este aceea pentru apartamentele cu 3 camere, potrivite atat cuplurilor tinere care se gandesc la intemeierea unei familii pe termen lung, cat si a unei familii cu unul sau doi copii. Vanzarile de apartamente de 3 camere au reprezentat 40% din totalul de vanzari pe 2014. Surpriza vine in ceea ce priveste locul doi, unde nu se afla nici apartamentele studio, nici apartamentele de 2 camere, ci cele cu 4 camere care au avut o pondere de 34% din achizitii.

Cumparatorii interesati de zonele de lux isi doresc spatiu, dovada clara fiind aceea ca vanzarile de garsoniere in zonele de lux ale Bucurestiului au reprezentat doar 5% din totalul de tranzactii incheiate pe 2014.

Incurajati de aceste cifre, investitorii si-au facut deja aparitia in zona Herestrau – Soseaua Nordului, continuand un proiect ce fusese pus pe pauza in 2008, la inceputul crizei financiare. Este vorba de un complex cu blocuri de 10 etaje si un total de 300 de apartamente de 2,3 sau 4 camere, dar si Penthouse-uri la ultimul etaj. Este primul proiect de acest gen de dupa 2008, iar pretul final al apartamentelor va incepe de la 1.500 de euro fara TVA/metru patrat.

Grupul TriGranit si-a exprimat si el interesul pentru Romania

Omul de afaceri Sandro Demjan, detinator al grupului Trigranit si-a exprimat de asemenea interesul pentru reluarea investitiilor nisate de pe piata imobiliara din Romania. Acesta este interesat in mod special de intoarcere la piata pe care a lucrat deja cu cateva proiecte in Romania, respectiv centrele comerciale si declara ca in momentul actual considera Bucurestiul un oras extrem de atractiv.

Sandor Demjan, unul dintre cei mai bogati jucatori de pe piata imobiliara din Ungaria, s-a implicat in Romania prin preluarea integrala a mall-ului Atrium Center din Arad si dezvoltarea mall-ului Polus din Cluj si a mall-ului Maritimo din Constanta.

Cuvinte cheie: Piata imobiliara

Articole aleatoare din aceeasi categorie

Lasa un comentariu

Anunturi imobiliare promovate din Bucuresti