Mituri si adevaruri despre apartamentele din Metalurgiei

Gimo1Fara nicio indoiala, suntem un popor care crede in numeroase superstitii si mituri. Ai vorbit cu cineva despre faptul ca vrei sa te muti intr-un apartament nou si ti s-a spus ca ar trebui sa eviti ultimul etaj? Uite aici o lista cu mituri si adevaruri privind apartamentele din Metalurgiei.

Mit sau adevar: la ce etaj este cel mai bine sa te muti in apartamentele din Metalurgiei?

In imobiliare, sunt numeroase idei preconcepute pe care le au romanii. Probabil cel mai des intalnit mit se refera la locuitul la ultimul etaj. Poate, in cazul imobilelor vechi, exista o urma de adevar. Dar, deoarece cladirile noi au acoperisuri noi, probabilitatea sa apara infiltratii este destul de mica. Pe de alta parte, acesta este un adevar: caldura se ridica – deci, atat vara cat si iarna, apartamentele aflate la ultimul etaj sunt mai calduroase decat cele de la etajele inferioare.

Un alt mit este ca la parter poti avea probleme cu canalizarea. La blocurile noi cu apartamente Metalurgiei, sansele sa treci printr-o astfel de experienta negativa sunt minime. Daca imobilul este nou, asa este si sistemul de canalizare. Insa este adevarat ca la parter este mai umbros si mai racoros, atat vara cat si iarna, si probabil vei plati mai mult pentru a-ti asigura confortul termic, comparativ cu vecinii de la etaje superioare.

Un alt mit care circula în favoarea blocurilor vechi este ca acestea sunt mai rezistente la miscarile seismice decat imobilele noi. Adevarul este ca structura de rezistenta a blocurilor noi este net superioara celor vechi. Dupa Revolutie, legea constructiei a fost modificata de mai multe ori, fiecare schimbare venind cu criterii din ce in ce mai stricte in ceea ce priveste structura de rezistenta. In plus, niciun dezvoltator sau inginer nu se joaca cu siguranta oamenilor.

Mituri demontate despre apartamentele din Metalurgiei

Unii oameni au raspandit zvonul ca apartamentele noi sunt mai costisitoare decat cele vechi. Daca iei in calcul doar pretul de achizitie, afirmatia ar putea sa fie adevarata. Dar daca te gandesti la renovarea necesara in caz ca investesti intr-un apartament dintr-un imobil vechi, in loc de noile apartamente Metalurgiei, costurile finale te vor uimi: un apartament dintr-o cladire recent construita este mai ieftin decat un apartament dintr-un bloc vechi.

Mit sau adevar: finisajele din apartamentele noi sunt mai ieftine. In realitate, pretul gresiei, faiantei, vopselei de pereti si parchetului este dat de calitatea aleasa. De multe ori, chiar cumparatorul final al acestor apartamente Metalurgiei alege finisajele, iar dezvoltatorul poate oferi un discount, daca parchetul sau gresia sunt achizitionate de la companii partenere.

In locuintele din apartamentele vechi, parchetul, faianta si gresia trebuie inlocuite. Acelasi lucru este valabil si pentru vasul de toaleta, cada sau cabina de dus, chiuvete si bateriile de apa. Asadar, tot tu alegi finisajele si de data aceasta, doar ca va trebui sa platesti suplimentar – si sa suporti dezordinea – acestor modernizari.

Daca vizitezi aceste apartamente Metalurgiei, vei fi placut surprins sa observi ca aspectele negative de care ai auzit candva sunt doar niste mituri. Adevarul este ca e mai usor sa crezi o barfa si sa lasi lucrurile bune sa fie ignorate. Totusi, imediat ce vei pasi intr-o locuinta din Metalurgiei, te vei convinge de adevar.

Cuvinte cheie:

Articole aleatoare din aceeasi categorie

Lasa un comentariu

Anunturi imobiliare promovate din Bucuresti