Iarba Artificiala, Solutia Tuturor Peluzelor Si A Gradinilor

Tuturor ne plac gradinile bine aranjate, nu-i asa? Adevarul e ca gradinile bine ingrijite au un aspect parca desprins din filmele americane, in care fiecare element e bine pozitionat si are rolul lui propriu, la fel de bine cum aspectul general e cel mai potrivit pentru o viata linistita de familie.

Ei bine, in general, pentru a avea o astfel de gradina, cu un gazon des si bine ingrijit, sunt necesare o multime de investitii:  ingrasaminte, pesticide, precum si manopera (in cazul celor ce nu se pricep la gradinarit) si semintele. Si daca ati trecut prin asa ceva, atunci cu siguranta stiti ca nu intotdeauna socoteala de acasa se potriveste cu cea din targ:  de exemplu, semintele de gazon pot sa fie de proasta calitate (sau total altceva, dupa cum se obisnuieste in Romania),  pesticidele pot sa afecteze mediul inconjurator, precum si alte impedimente.

Toate aceste probleme pot fi evitate prin alegerea unei alternative a gazonului clasic. De exemplu, din ce in ce mai multi oameni incep sa aleaga iarba artificiala in detrimentul gazonului format din iarba naturala, tocmai pentru ca iarba artificiala ofera o serie de avantaje care, atat pe termen scurt cat si pe termen lung, reprezinta o investitie foarte buna.

In primul rand, chiar daca in prima faza, va fi nevoie de achitarea unei taxe de instalare a ierbii artificiale, odata ce aceasta operatiune este finalizata, atunci gazonul nu mai necesita niciun fel de ingrijire. Astfel, nu numai ca se scutesc cheltuielile anuale cu pregatirea si insamantarea terenului, dar gazonul va arata mereu la fel de bine ca in prima zi. Totusi, pentru ca gradina sau peluza unde gazonul artificial este instalat, specialistii recomanda ca din cand in cand, proprietarii sa aplice cateva jeturi de apa, doar pentru a elimina praful si murdaria acumulata din atmosfera.

De asemenea, e bine de stiut ca riscul de accidentare e mult mai scazut pe un gazon artificial, decat pe un teren cu iarba naturala. Acest lucru se datoreaza faptului ca firele sintetice de gazon sunt mult mai groase, iar suprafata lor ofera o aderenta mult mai multa, fata de terenurile naturale, lucru imbucurator de altfel. In definitiv, cine vrea sa se accidenteze in curtea din spate a propriei case?

Un lucru ce trebuie amintit e faptul ca gazonul artificial nu va face niciodata casa buna cu insectele. Pe langa faptul ca va arata mereu la fel, indiferent de anotimp, pe timpul sezoanelor calduroase, proprietarii nu mai trebuie sa isi faca griji cu privire la cartite sau insecte, intrucat iarba artificiala e 100% neprietenoasa cu astfel de vietuitoare.

Tinand cont ca un astfel de gazon va va scuti si de curatat noroiul de pe terasa sau chiar din casa, nu-i asa ca iarba artificiala e un lucru demn de luat in vedere pentru amenajarea gradinii dumneavoastra?

Cuvinte cheie: Casa si gradina, gradini amenajate

Articole aleatoare din aceeasi categorie

Lasa un comentariu

Anunturi imobiliare promovate din Bucuresti