Greseli Frecvente In Decorarea Caselor

Decorarea caselor a constituit mereu o problema pentru marea majoritate a omenilor. De ce? Pentru ca atunci cand e vorba de sine, oamenii incep sa ia decizii ilogice, chiar daca asta i-ar putea afecta pe viitor.

Mai mult, intr-o lume preponderent dominate de kitsch si prost gust, e limpede ca multi oameni ajung sa comita greseli chiar si atunci cand vine vorba de propria lor locuinta.

In cele ce urmeaza, vom vorbi un pic despre lucrurile care, din pacate, se intampla in case, dar cu siguranta nu ar trebui sa se intample, cel putin, nu in materie de design.

De exemplu, multi oameni omit faptul ca niciodata obiectele de mobilier de dimensiuni mici nu trebuie lasate sa stea partial pe covor, si partial in afara, mai ales daca e vorba de masute, sau obiecte ce se pot rasturna usor. De exemplu, daca o masuta va fi cu picioarele in afara covorului, orice obiect sferic pus pe masa se va rostogoli usor, ba chiar mai mult, exista sansele ca lichidele fierbinti sa se verse mai usor, mai ales daca cestile sau paharele din care se bea sunt asezate pe masa.

De asemenea, una dintre regulile de aur ale “design-ului domestic” spune ca niciodata nu trebuie cumparata vopseaua inainte de a sti exact cu ce urmeaza sa fie decorata camera. De exemplu, niste pereti roz nu vor fi niciodata de efect intr-o biblioteca, la bel de bine precum nici o vopsea de culoare inchisa nu va prinde bine intr-un dormitor sau intr-o sufragerie, locuri ce special sunt facute pentru a fi luminoase. De asemenea, inainte de a mobila si de a vopsi casa,  e bine ca proprietarii sa aiba un plan exact cu privire la ce anume vor sa faca, tocmai pentru a nu intampina probleme neplacute pe parcurs.

Acum, una dintre cele mai mari greseli in designul interior o fac cei care dispun de o casa cu putine camere, dar vor cu tot dinadinsul sa isi decoreze o camera tematica. De ce spunem ca asta e o greseala? Pentru ca de regula, cei care isi amenajeaza o astfel de camera, cheltuie foarte multi bani pentru amenajarea ei, pentru ca in final, sa se plictiseasca de ea si sa isi doreasca altceva. Ce inseamna asta? Alti bani cheltuiti, alti nervi, alte discutii.

Ultima greseala, intalnita din ce in ce mai des, din pacate, e facuta de persoanele care aleg un stil minimalist, deci care aleg stilul in detrimental confortului. Nu e de nici un folos sa va mobilati casa cu piese inconfortabile pentru simplul fapt ca asa ati vazut in filme, sau ca si vecinul are.

Acestea fiind zise, cand sunteti pe punctul de a va cumpara mobila, amintiti-va regulile de mai sus, doar pentru a evita alte neplaceri.

Cuvinte cheie: Casa si gradina, decor interior

Articole aleatoare din aceeasi categorie

Lasa un comentariu

Anunturi imobiliare promovate din Bucuresti