Cum sa alegi finisajele casei: 3 sfaturi utile

pexels-emre-can-acer-2079246Finisajele sunt un aspect esenţial în construcţia, amenajarea sau renovarea unei case ori apartament. Ele vor dicta nu numai nivelul de confort, ci şi durabilitatea şi aspectul interioarelor. În ziua de astăzi, există o mulţime de opţiuni atunci când vine vorba de finisaje, fie că este vorba de podele, uşi sau pereţi. Multitudinea de opţiuni poate crea confuzie, însă atunci când ai un buget clar stabilit şi ştii ce îţi doreşti, va fi relativ uşor să decizi ce finisaje alegi. Dacă vrei să faci cele mai bune alegeri atunci când îţi renovezi sau amenajezi casă, am pregătit pentru tine câteva sfaturi utile legate de finisaje:

 Descoperă cum să alegi corect finisajele pentru casa ta

1. Gândeşte-te la stilul de amenajare

Finisajele vor dicta aspectul estetic al casei, aşa că trebuie să le alegi ca atare. Este o idee bună să ai în minte o direcţie generală atunci când faci această alegere. Încearcă să îţi imaginezi fiecare cameră complet finisata de la podea, pereţi şi până la mobilă, uşi şi ferestre pentru a putea crea un spaţiu complet şi funcţional. Mai apoi, trebuie să vezi cum se vor îmbina finisajele pentru fiecare cameră cu aspectul general al întregii case. Nu poţi avea o casă în care fiecare cameră arăta complet diferit de cealaltă, deoarece acest lucru va duce la un aspect ce poate inspira haos sau dezordine. De aceea, este important să găseşti un numitor comun între toate finisajele.

2. Ţine cont de confortul pe care ţi-l doreşti

Finisajele vor dicta şi confortul de care te vei bucura, în funcţie de modul în care le alegi şi de calitatea lor. Spre exemplu, dacă alegi încălzirea în pardoseală, atunci va fi necesar să foloseşti un material compatibil pentru podele. Indiferent că vei folosi centrale pe gaz, pe lemne sau de orice alt tip, încălzirea în pardoseala va necesita un anume tip de gresie sau parchet. Desigur, alegerea centralei pe gaz, a instalațiilor şi accesoriilor pentru instalaţii electrice sau sanitare primează înaintea alegerii finisajelor, aşa că nu te grăbi să cumperi tapet, gresie, faianţă sau parchet înainte de a stabili tot ce ţine de instalaţii. Încearcă să descoperi avantajele şi dezavantajele fiecărui tip de vopsea, tapet sau material pentru podele înainte de achiziţie, astfel încât să îţi dai seama cât mai bine ce ţi se potriveşte pentru un confort maxim.

3. Păstrează un buget bine delimitat

Bugetul te va ajuta să alegi mai uşor finisajele. Stabileşte întâi sumele pe care doreşti să le cheltui pe fiecare tip de finisaj, iar mai apoi vezi ce poţi găsi în funcţie de bugetul tău. În alcătuirea schemei de buget poţi trece preţul pe metru pătrat pentru fiecare alegere sau o sumă totală pe care o poţi cheltui, iar mai apoi să vezi cum o poţi împărţi avantajos. Se poate întâmpla să fie necesar să cheltui mai mulţi bani pe finisajele pentru bucătărie decât pe cele pentru living sau viceversa, de aceea este important să existe flexibilitate.

Alegerea finisajelor nu trebuie să fie complicată, însă este esenţial să ţii cont de câteva aspecte generale, precum cele de mai sus, pentru a face cele mai bune achiziţii pe termen lung pentru casa ta.

Cuvinte cheie:

Articole aleatoare din aceeasi categorie

Lasa un comentariu

Anunturi imobiliare promovate din Bucuresti