Cum faci camerele sa para mai spatioase?

camere spatioase

Camere mai incapatoare

Acum cativa ani, mai toti oamenii vorbeau despre cat de dezavantajoase sunt apartamentele de tip chibrit construite de regimul Ceausescu. Adevarul e ca problema spatiului mic din apartamente chinuie de cel putin 2-3 generatii, familii de tineri si nu numai, care nu au loc suficient sa isi desfasoare activitatile zilnice si care nu au nici posibilitatea de a-si decora casa dupa bunul plac.

Din fericire, exista modalitati de a face camerele sa para mai spatioase. Ele nu presupun decat un pic de efort si cer un minim de creativitate.

Astfel, daca apartamentul dumneavoastra face parte dintr-un bloc de locuinte de dimensiuni reduse, primul lucru pe care ar trebui sa faceti ar fi sa vopsiti peretii intregului apartament in nuante de alb sau bej, culori  ce creeaza o senzatie de spatiu gol. Peretii albi nu numai ca dau un sentiment de proaspat si de curat, dar si creeaza iluzia de spatiu marit, fapt ce in definitiv, e in concordanta cu dorinta proprietarului.

In ceea ce  priveste mobilierul din camerele mici, una din regulile de baza al oricarui manual de amenajari interioare spune ca nu trebuiesc aduse prea multe piese de mobilier, ci trebuie amplasata o piesa mare (de cele mai multe ori un pat sau o canapea extensibila) de mobilier; in jurul ei mai pot fi amplasate alte obiecte de mobilier, singura conditie fiind ca acele obiecte sa fie impinse spre colturile camerei, tocmai pentru a crea iluzia de si mai mult spatiu, fie sa aiba o constructie bazata pe inaltime si nu neaparat pe volum.

Cum in fiecare familie exista cel putin cate o femeie, folosirea unei oglinzi (pont inspirat dintr-un manual de decor interior) in camera respectiva poate face adevarate minuni. Daca e de mari dimensiuni nu numai ca va crea iluzia de spatiu mai mult, dar pe deasupra, va mari nivelul de confort resimtit de cel putin o parte a familiei. De asemenea, cum oglinda reflecta orice sursa de lumina, camera in care va fi amplasata acea oglinda va beneficia de o luminozitate sporita pe tot parcursul zilei (indiferent de ora).

Cuvinte cheie: amenajari interioare apartamente, decor interior

Articole aleatoare din aceeasi categorie

Lasa un comentariu

Anunturi imobiliare promovate din Bucuresti