Amenajarea moderna a unui living

Amenajare living modern

Amenajare living modern

Se spune ca oglinda unui apartament e reprezentata de imaginea living-ului sau, conditia de sine qua non a oricarui apartament ai carui proprietari care se respecta. Traditia decorarii living-ului vine din vremuri destul de indepartate, de la batranii care isi aveau grija sa isi “impodobeasca” o camera din casa lor cu cele mai bune lucruri ale lor. In acea camera nu se intra decat arareori, iar asta doar cu ocazii speciale, in genul botezurilor sau a nuntilor.

Traditia “camerei bune” s-a pastrat pana in zilele noastre, dupa cum puteti observa. Spre deosebire de vremurile de demult, living-ul modern este acum o camera uzuala, in care de regula se petrece cea mai mare parte din timp.

Teoretic, in termeni de decoratiuni interioare, spatiul uzual al living-ului presupune o zona destinsa, cu putine piese de mobilier, o zona incapatoare care sa se poata adapta rapid unui numar mai mare de oameni. Chiar daca in unele familii, living-ul coincide cu locul de luat masa (din cauza unei bucatarii mici), numarul de astfel de cazuri este destul de redus, majoritatea proprietarilor optand pentru decoratiuni interioare specifice.

Astfel, trendul actual presupune transformarea intr-un spatiu cat mai luminos, in care piesele de mobilier iau culorile unui habitat cat mai natural. De exemplu, daca tema de culori se bazeaza pe nuantele clasice bej-alb, atunci atat zona de discutii cat si piesele alipite peretilor ar trebui sa respecte culorile dominante. Un exemplu perfect in acest caz, il constituie clasicul tatami japonez, in care obiectele de mobilier sunt mai degraba lipite de pamant decat inalte, iar putinele piese de mobilier (de regula rafturi cu carti sau mici dulapuri) au un design longitudinal, foarte putin segmentat. Acest lucru nu numai ca ne creeaza ideea de spatiu marit, dar ofera si un comfort marit celor ce locuiesc in acea casa.

Bineinteles, nu e o regula generala, insa daca va doriti o camera de zi fara amenajari interioare complexe, genul de design prezentat mai sus ar trebui sa fie prezent si in living-ul dumneavoastra.

Cuvinte cheie: amenajare living, amenajari interioare apartamente, decor interior, living design, living modern

Articole aleatoare din aceeasi categorie

Lasa un comentariu

Anunturi imobiliare promovate din Bucuresti