Amenajarea livingului. Reguli, sfaturi si idei

amenajare livingLivingul este cel mai folosit spatiu dintr-o casa si este si cel cu care te poti mandri in momentul in care ai musafiri. Amenajarea acestui spatiu trebuie sa fie placuta din punct de vedere estetic si cat se poate de confortabila. Desi, in poze, exista extrem de multe livinguri impresionante, problema apare in momentul in care trebuie sa iei decizii. Alegi o estetica moderna, cu mobilier la comanda? Alegi un living clasic, cu mobila din lemn masiv recuperata din diverse magazine second hand sau pur si simplu optezi pentru mobila pe care o gasesti in magazin?

In principiu, ai cateva optiuni clare:

1. Livingul Open Space modern. Un living modern care iti permite sa unesti bucataria cu zona de zi. Este o solutie perfecta pentru cei care nu au foarte mult spatiu la dispozitie, deoarece da senzatia de libertate. Daca se alege un mobila la comanda de buna calitate, un astfel de living poate sa fie o solutie deosebit de confortabila.

Din pacate, bucataria open space are dezavantajul de a genera mirosuri neplacute care pot ajunge in celelalte incaperi, insa exista hote din ce in ce mai performante care pot elimina astfel mirosurile de mancare din locuinta.

2. Livingul clasic. Mobilierul clasic este o solutie pentru cei care doresc eleganta si opulenta. De regula, acest tip de mobilier este scump, indiferent ca este facut la comana sau ca este second hand. Calitatea sa este si ea una superioara, majoritatea pieselor de mobilier din trecut fiind realizate din lemn masiv. Un living clasic poate sa scoata in evidenta o multime de aspecte interesante, insa pentru a-l pune in valoare cat mai bine este indicat sa te asiguri ca are suficient de multa lumina. Intr-un astfel de living trebuie sa fie nelipsit un loc de luat masa.

3. Living in stil Eclectic. Este o solutie perfecta pentru nehotarati, deoarece imbina mai multe stiluri din perioade diferite si o face intr-un mod cat se poate de atractiv. De regula, un astfel de living are capacitatea de a genera confort si o estetica deosebita, insa se poate transforma si intr-o incapere extrem de aglomerata. Pentru a evita greselile, este bine ca in acest tip de incapere sa se creeze un punct central (de regula o canapea colorata) insotit de tablouri si eventual de un bar foarte bogat. Stilul eclectic este, fara doar si poate, o solutie interesanta si atractiva.

Odata ce ai ales tipul de living, exista o serie de reguli e care poti sa tii cont:

  • Culoarea peretilor. Daca vrei energie poti opta pentru culori tari, precum rosu, galben sau portocaliu. Relaxarea necesita culori precum verele, albastrul sau violetul, deoarece calmeaza creierul. Pe langa aceste culori, sunt necesare si nuante neutre care ofera echilibru.
  • Plantele. Este important sa existe plante in orice incapere, deoarece ofera energii pozitive si asigura armonia in casa.
  • Oglinda. Oglinda este si ea un element important, deoarece are capacitatea sa ofere impresia unui spatiu mai mare si mai luminos. Spre exemplu, oglinda poate sa fie pozitionata in asa fel incat sa reflecte peisajul de afara, ceea ce ofera un plus de relaxare.

Amenajarea livingului este o misiune grea, insa odata ce ai reusit sa o duci la bun sfarsit, vei putea sa te lauzi cu un spatiu perfect, doar pentru tine, in care te poti relaxa in voie.

Cuvinte cheie:

Articole aleatoare din aceeasi categorie

Lasa un comentariu

Anunturi imobiliare promovate din Bucuresti