Activele imobiliare din nou pe val?

Sparkassen Immobilien AG

Sparkassen Immobilien AG

Sparkassen Immobilien AG este un grup austriac in proprietatea caruia se afla atat hotelul Novotel din Bucuresti, cat si mall-ul SunPlaza si complexul Sun Offices. Compania a realizat profituri substantiale in urma tranzactiilor imobiliare pe care le-a efectuat in primele trei luni ale acestui an, mai exact prin vinderea a sapte proprietati in decursul lunilor ianuarie, februarie si martie. Grupul austriac a transmis un raport financiar relatand urmatoarele:

„S Immo a profitat de cererea puternică pentru proprietati si a vandut cinci proprietati rezidentiale in Berlin, o cladire de birouri in Munchen şi o clădire rezidentială in Viena, la valori superioare celor estimate”. S Immo a avut castiguri substantiale din tranzactiile pe care le-a efectuat, fapt care dovedeste ca cererea de imobiliare nu este in declin, ci din contra.Vanzarile companiei au totalizat in primul trimestru al anului suma impresionanta de 39,5 milioane de euro si un profit de 6,4 miliona de euro, ceea ce inseamna o crestere de peste 18% fata de primul trimestru al anului trecut.

Dupa vanzarea proprietatilor amintite anterior, portofoliul companiei s-a micsorat, insa intr-o mica masura, cu doar 3,9 %, in timp ce castigurile provenite din chirii s-au micsorat cu doar 0,6%.  Compania a inregistrat o ridicare substantiala a veniturilor inregistrate, de unde putem deduce ca cererea pietei este in crestere, iar activele imobiliare sunt din nou pe val. Ernst Vejdovszky, om de afaceri facand parte din comitetul de conducere al S Immo, a declarat urmatoarele: „In 2012 ne vom concentra pe stabilizarea veniturilor noastre la nivelul ridicat din prezent”. Compania considera deci piata a fi in continuare ofertanta.

Recent, in luna mai, S Immo a anuntat ca are in vedere initierea unui nou proiect imobiliar in Romania. Asadar, la intersectia Bulevardului Uranus cu Calea Grivitei, nu departe de Piata Victoriei, compania va construi un complex de birouri care va purta numele The Mark. Intreaga constructie va costa aproximativ 66 de milioane de euro si va consta in doua cladiri cu o intindere de 28 000 de metri patrati. Toate birourile vor fi inchiriabile.

Cuvinte cheie:

Articole aleatoare din aceeasi categorie

Lasa un comentariu

Anunturi imobiliare promovate din Bucuresti