7 lucruri de stiut despre acoperisurile metalice

K31. Novatik@7 lucruri de ştiut despre acoperişurile metaliceAcoperişurile metalice au devenit o opţiune viabilă pentru toate tipurile de locuinţe, chiar şi în cazul celor cu înclinaţii foarte mici. Mai mult, în prezent se pot găsi modele variate tip şindrilă, aproape imposibil de deosebit de cele tradiţionale. Iată câteva lucruri care merită ştiute despre acoperişurile metalice:

Acoperişurile metalice pot fi instalate peste acoperişurile deja existente

Marele avantaj al unui montaj acoperiş tablă este acela că se poate realiza peste acoperişul vechi. Îndepărtarea acoperişului vechi poate fi calea preferată a constructorilor, dar acest lucru creşte sesizabil costurile lucrării. O posibilă problemă a acestui stil de montaj poate fi cea a reţinerii vaporilor de apă. Dacă aceştia sunt prinşi între acoperişul vechi şi cel metalic, se favorizează acumularea umezelii şi, implicit, apariţia mucegaiului. Totuși, cu un sistem de ventilare adecvat, această problemă va fi complet eliminată. Astfel, instalarea noului acoperiş peste un sistem de lemn care să ridice plăcile de metal, oferă spaţiul necesar pentru ventilarea aerului.

Acoperişurile metalice nu sunt mai zgomotoase decât cele bituminoase

Există ideea greşită că acoperişurile metalice sunt zgomotoase dacă plouă sau cade grindină. În realitate, dacă este instalat adecvat, acoperişul metalic nu este mai zgomotos decât alte tipuri de acoperiş. Acestea sunt instalate pe un substrat solid, iar mansarda şi izolaţia oferă o barieră fonică eficientă.

Acoperişurile metalice nu atrag fulgerele

Potrivit studiilor, acoperişurile metalice nu cresc în niciun fel riscul loviturilor de fulger. Mai mult, dacă sunt lovite de către fulger, acoperişurile metalice ard mai greu decât cele din materiale convenţionale. Datorită faptului că sunt bune conductoare electrice şi ignifuge, riscurile asociate cu acoperişurile metalice sunt mult mai mici în caz de furtuni  sau incendii.

Acoperişurile metalice sunt mai rentabile

Cu toate că majoritatea acoperişurilor metalice au garanţii comparabile cu cele mai bune şindrile bituminoase, adică în jur de 30 de ani, în realitate acestea pot rezista cel puţin 50 de ani. Conform statisticilor, acoperişurile metalice au o durată de viaţă cuprinsă între 40 şi 70 de ani.

Acoperişurile metalice sunt ignifuge, nu putrezesc şi nu atrag insectele

Unul din motivele care a contribuit la creşterea popularităţii acoperişurilor metalice este faptul că sunt ignifuge. Odată cu creşterea pericolelor de incendiu, acoperişurile metalice au devenit opţiunea cea mai bună. Mai mult, insectele, precum cariile, nu sunt atrase de acoperişurile metalice, care nici nu pot putrezi sau mucegăi.

Sunt eficiente din punct de vedere energetic

Acoperişurile metalice reflectă căldura radiantă solară şi pot reduce costurile de răcire cu 10 – 25%. În zonele în care costurile de răcire sunt mai mari decât cele de încălzire, acoperirile metalice strălucitoare sau granulate pot maximiza capacitatea reflectorizantă a acoperişului şi îmbunătăţesc performanţa energetică.

Acoperişurile metalice pot funcţiona şi în cazul pantelor mici

Acoperişurile metalice cu cusătură verticală pot funcţiona foarte bine în cazul inclinaţiilor mici. Aceste tipuri de acoperiş se instalează în foi mari cu îmbinări sau cusături ridicate şi sigilate cu atenţie pentru a face faţă apei. Cu toate că este necesară o anumită pantă pentru a asigura scurgerea apei, majoritatea locuinţelor se pretează la instalarea unui acoperiş metalic.

Cuvinte cheie:

Articole aleatoare din aceeasi categorie

Lasa un comentariu

Anunturi imobiliare promovate din Bucuresti