5 tendinte actuale pentru mobilarea bucatariilor

bucatarii moderneBucataria nu mai este demult un spatiu destinat doar preparatii mancarurilor. Aici membrii familiei socializeaza in timp ce iau masa, se pot organiza intalniri cu prietenii la cafea, copiii isi fac temele sau se joaca, motiv pentru care o amenajare moderna si cat mai ergonomica este solutia optima.

Specialistii de la kera.ro aduc in prim plan cinci tendinte actuale pentru mobilarea bucatariilor, astfel incat acestea sa fie elegante si utile in acelasi timp

Spatiile deschise sunt specifice pentru bucatarii moderne

Toti designerii de interior care prezinta bucatarii moderne subliniaza nevoia de a avea spatiu de miscare. Separarea bucatariei de restul casei reprezinta un trend invechit in ceea ce priveste amenajarile interioare. Astazi bucatariile ar trebui sa fie largi si sa asigure mediul ideal pentru socializare si pentru relaxare. Spatiile deschise vin in ajutorul stilului de viata relaxat.

Gatitul prin inductie se potriveste si in bucatarii clasice

Chiar daca tehnologia care foloseste incalzirea prin inductie este moderna, plitele cu inductie sunt perfecte si pentru bucatarii clasice. Deoarece in procesul de preparate a alimentelor este utilizata putina caldura, in spatiile mici temperatura va ramane optima atunci cand plita functioneaza. In plus, plitele cu inductie nu au nevoie de spatii mari si ofera posibilitatea designerilor de a fi creativi atunci cand combina elementele de mobilier.

Prezenta unei insule de bucatarie

Insulele de bucatarie sunt cele care construiesc o amenajare de efect. Este o piesa foarte practica pentru ca in ea se integreaza zona de gatit si spatiile pentru depozitare, dar poate fi si un spatiu de luat masa. Punand langa insula scaune reglabile de bar, sau alegand o insula pe nivele, cu siguranta se va obtine un design elegant si practic in bucatarie.

Quartul este un material foarte des utilizat in bucatarii moderne

Tendinta spre acest material este explicata de faptul ca produsele care au suprafete din quart sunt de foarte buna calitate. In plus, materialul este foarte estetic, da un aer sofisticat bucatariei si este extrem de usor de intretinut. O mobila cu suprafete din quart va rezista in stare perfecta foarte mult timp. Din toate aceste motive cei care renoveaza si isi doresc bucatarii moderne aleg materiale precum quartul, marmura si elementele metalice inoxidabile.

Lumina joaca un rol important atat in bucatarii clasice, cat si in cele moderne

Noile tendinte sugereaza iluminarea cu led, aceasta reprezentand o tehnologie moderna tot mai populara. Iluminarea cu led in bucatarie ofera o lumina intima si permite amplasarea corpurilor de iluminat mult mai strategic. Fie ca este vorba despre bucatarii clasice sau moderne, iluminarea are un rol major in obtinerea confortului, in definirea stilului si in stabilirea accentelor. Ledurile pot sa fie puse in spatiul de deasupra insulelor, sub blat, sub dulapuri sau pe dulapuri, pentru a crea efectul dorit.

Bucatariile moderne sunt definite in primul rand de confort si rafinament. Se pune un mare accent pe utilizarea optima a spatiului, spre spatii deschise si aerisite, care sa favorizeze utilizarea optima a bucatariei, dar si socializarea si voia buna.

Cuvinte cheie:

Articole aleatoare din aceeasi categorie

Lasa un comentariu

Anunturi imobiliare promovate din Bucuresti