5 greseli de montaj al instalatiei electrice si cum sa le eviti

aurelien-lemasson-theobald-UgZ7z4lRilc-unsplashInstalatia electrica a unei case este responsabila de alimentarea cu energie a acesteia, asigurand astfel functionarea tuturor obiectelor, dispozitivelor sau echipamentelor care au nevoie de electricitate pentru a-si desfasura activitatea. Montata gresit, instalatia electrica se poate defecta, iar acest lucru poate conduce către defecțiuni adesea iremediabile. Iată cum poți evita greșelile de montaj la nivelul instatiei electrice și la ce ar trebui să fii atent la montarea acestor tipuri de izolatii.

Montajul greșit al cablurilor electrice si absența verificării integritatii instalatiei

O instalatie electrica realizata in mod corect te va scuti de probleme si te va proteja de scurtcircuite, cea mai mare problemă de natura electrică. Vei avea nevoie de cabluri electrice si conductori de calitate, dar și de bandă pentru izolare, care să te ajute in ceea ce priveste acoperirea sigurantei.

Multi dintre beneficiari nu acorda o atentie reala cablurilor electrice si izolarii acestora si nici nu fac o diferentiere clara intre notiunea de conductor si cea de izolator. De aceea este indicat sa te documentezi sau sa ceri ajutorul unor specialisti in ceea ce priveste alegerea acestor produse, astfel incat montajul izolatiei electrice sa fie unul de succes.

Dimensionarea incorecta a retelei

Atunci cand se face dimensionarea instalatiei electrice sunt luati in calcul utilizatorii si consumatorii de electricitate. Astfel, in categoria consumatori de electricitate sunt incluse aparatele casnice, dispozitivele electrice si toate echipamentele care necesita energie electrica pentru functionare.

In cazul in care dupa dimensionare numarul de utilizatori creste, exista posibilitatea ca reteaua sa nu mai aiba acelasi randament la nivel de alimentare, fiind supusa cu mult mai usor pericolului de suprasolicitare.

Alegerea incorecta a terminalelor

Prizele si intrerupatoarele au o importanta aparte in ceea ce priveste energia electrica, pentru ca prin intermediul lor se face de fapt alimentarea intregii case. Pentru a fi sigur ca alimentarea se face in mod corect, ar trebui ca fiecare dintre aceste terminale sa fie calitative, iar legaturile firelor la nivelul lor sa fie foarte bine realizate si izolate. Este important sa realizezi firele cu ajutorul benzilor speciale si sa nu folosesti materiale de izolare care pot sa genereze incendii in cazul aprinderii la un scurtcircuit.

Montajul in regie proprie

Da, chiar si acest lucru este gresit, insa numai in ipoteza in care nu au informatiile necesare si experienta pentru a te ocupa de aceste lucrari. Este indicat ca pentru fiecare lucrare de natura electrica sa fie realizata cu ajutorul unui specialist, a unui electrician, deoarece acesta cunoste foarte bine regulile de montaj a retelei electice.

Calcularea gresita a pozitionarii terminalelor

Prizele si intrerupatoarele ar trebui sa fie montate in zone superioare la nivelul locuintei deoarece in casele in care sunt copii mici acestia trebuie sa fie protejati. Adesea insa aceste lucruri sunt trecute cu vederea, drept pentru care ar trebui sa tii minte acest aspect si ar trebui sa il pui in practica pentru a te proteja pe tine dar si pe cei dragi.

Foloseste protectii pentru prize si intrerupatoare

Daca vrei sa fii sigur ca cei mici nu au acces la reteaua elelctrica atunci poti folosi gamele noi de protectie care te pot ajuta sa inchizi rapid si eficient aceste zone. Este de preferat sa inveti copiii inca de mici cu acest sisteme, deoarece acestea vor servi ca o bună bază cognitiva pentru viitor.

Cu instalatiile electrice nu este de joaca deoarece chiar si ele pot deveni provocatoare prin prisma electricitatii, dar aceste situatii le poti evita folosind acest informatii discutate anterior. Ia-le in calcul, pune-le in aplicare si bucura-te de o casa protejata si sigura, alimentata corect cu electricitate.

Cuvinte cheie:

Articole aleatoare din aceeasi categorie

Lasa un comentariu

Anunturi imobiliare promovate din Bucuresti