4 modele de saltele de pat pentru un somn regal

4 modele de saltele de pat pentru un somn regalCalitatea somnului, sănătatea și randamentul de a doua zi sunt influențate considerabil de o saltea de pat, de calitatea acestea și de modul în care ea satisface nevoile fiecărui individ, în funcție de masa corporală, poziția în timpul odihnei sau alte particularități.

În acest articol vom explora principalele tipuri de saltele de pat, cu recomandări de utilizare astfel încât, la finalul lecturii, să poți alege produsul care să îți poată oferi un somn regal.

1. Saltele de pat cu arcuri interconectate

Saltelele de pat cu arcuri interconectate reprezintă versiunea tradițională de saltele și cele mai accesibile ca preț. Cu toate acestea, tehnologia de fabricare este destul de complicată, presupunând un fir de metal robust, rulat în spirale interconectate pentru a stabili un cadru, pe care sunt adăugate și cusute apoi izolația și materialele de suprafață.

Principalele avantaje ale acestui tip de saltea de pat sunt legate de o foarte bună circulație a aerului, care nu permite acumularea umezelii și a căldurii, și de bugetul relativ mic pe care trebuie să îl aloci pentru achiziție. Sunt potrivite pentru persoanele mai corpolente, ca saltele individuale. Oferă o susținere bună pentru cei cu probleme de spate.

În ceea ce privește dezavantajele, ele sunt determinate de însăși structura saltelei clasice cu arcuri. Interconectarea arcurilor face ca aceste saltele să nu fie cea mai bună opțiune pentru un cuplu. Vei simți orice mișcare a partenerului, ceea ce poate fi o problemă dacă ești genul care se trezește ușor. De asemenea, o saltea de pat cu arcuri interconectate nu este cea mai durabilă variantă și, după o perioadă de utilizare, poate deveni destul de zgomotoasă.

2. Saltele de pat cu arcuri ambalate individual

Saltelele de pat cu arcuri ambalate individual sunt un upgrade al saltelelor clasice, cu arcuri interconectate, înlăturând dezavantajele structurale ale acestora din urmă. Fiecare arc este ambalat într-un sac propriu, astfel încât mișcarea pe o parte a saltelei nu se mai resimte pe toată suprafața acesteia.

Construcția unei saltele cu arcuri individuale este foarte complexă, aspect care se răsfrânge și asupra costurilor de achiziție. Structura îmbină arcurile, fiecare în camera sa, bine izolate, spumă cu memorie și o suprafață texturată, pentru confort sporit. Este o saltea grea, însă foarte rezistentă. Proprietățile ortopedice deosebite și durabilitatea fac ca investiția să fie rentabilă pentru sănătate și un somn odihnitor.

Poate susține persoane cu masa corporală mare. Este ideală ca saltea de cuplu și pentru cei care au afecțiuni ale coloanei și dureri frecvente de spate.

3. Saltele din spumă cu memorie

Spuma cu memorie este un material recunoscut pentru vâscozitatea lui unică și transferul minim de mișcare, ceea ce o face perfectă pentru o saltea destinată celor care sunt ușor treziți de partenerii lor. Aceste saltele se conformează greutății corpului și reduc punctele de presiune în timpul somnului. Specialiștii Expert-Saltele.ro le recomandă pentru menținerea aliniamentului coloanei vertebrale, astfel încât să te trezești dimineața fără dureri de gât sau spate, după odihna corespunzătoare.

Este o saltea cu un confort sporit, durabilă, o investiția bună în calitatea somnului. Nu este însă o alegere potrivită pentru persoanele supraponderale, deoarece nu are fermitatea ridicată pentru a le susține corpul în mod optim. Un alt dezavantaj este că se poate supraîncălzi, neavând o capacitate de ventilație ridicată.

4. Saltele de pat din latex

Tehnologia de utilizare a latexului în saltele presupune transformarea lui în spumă, prin aerare, pentru a capta bule în interiorul materialului. Salteaua oferă fermitate medie, un suport moale și elastic, distribuit uniform pe toată suprafața ei. Spuma din latex ajută la ameliorarea presiunii corporale pe pat, dar, spre deosebire de spuma cu memorie, saltelele din latex revin mai repede la forma inițială și reduc senzația de afundare.

Ca dezavantaje, am putea aminti de textura buretoasă. Unele persoane pot fi alergice la acest material. În rest, este o opțiune cu proprietăți ortopedice foarte bune și durată mare de viață, de până la 20 de ani. Are o densitate mare, deci cântărește mult și are un preț destul de ridicat.

Ce tip de saltea de pat ți se potrivește în funcție de poziția în timpul somnului?

Când alegi o saltea, trebuie să iei în considerare mai mulți factori, precum fermitatea, dimensiunea și tipul de construcție. În ceea ce privește poziția corpului în timpul somnului, cele mai potrivite alegeri sunt:

  • Pentru dormitul pe spate: saltele clasice cu arcuri, saltele cu arcuri ambalate individual, saltele din spumă cu memorie, saltele din latex;
  • Pentru dormitul pe o parte: saltele din spumă cu memorie, saltele din latex;
  • Pentru dormitul pe burtă: saltele cu arcuri ambalate individual, saltele din spumă cu memorie.

Alegerea saltelei ideale include deci o serie de variabile și preferințe, însă, indiferent de tipul ales, o saltea de calitate îți va îmbunătăți considerabil calitatea somnului și starea de bine.

Surse:

Cuvinte cheie:

Articole aleatoare din aceeasi categorie

Lasa un comentariu

Anunturi imobiliare promovate din Bucuresti