K31. Novatik@7 lucruri de ştiut despre acoperişurile metaliceAcoperişurile metalice au devenit o opţiune viabilă pentru toate tipurile de locuinţe, chiar şi în cazul celor cu înclinaţii foarte mici. Mai mult, în prezent se pot găsi modele variate tip şindrilă, aproape imposibil de deosebit de cele tradiţionale. Iată câteva lucruri care merită ştiute despre acoperişurile metalice:

Acoperişurile metalice pot fi instalate peste acoperişurile deja existente

Marele avantaj al unui montaj acoperiş tablă este acela că se poate realiza peste acoperişul vechi. Îndepărtarea acoperişului vechi poate fi calea preferată a constructorilor, dar acest lucru creşte sesizabil costurile lucrării. O posibilă problemă a acestui stil de montaj poate fi cea a reţinerii vaporilor de apă. Dacă aceştia sunt prinşi între acoperişul vechi şi cel metalic, se favorizează acumularea umezelii şi, implicit, apariţia mucegaiului. Totuși, cu un sistem de ventilare adecvat, această problemă va fi complet eliminată. Astfel, instalarea noului acoperiş peste un sistem de lemn care să ridice plăcile de metal, oferă spaţiul necesar pentru ventilarea aerului.

Acoperişurile metalice nu sunt mai zgomotoase decât cele bituminoase

Există ideea greşită că acoperişurile metalice sunt zgomotoase dacă plouă sau cade grindină. În realitate, dacă este instalat adecvat, acoperişul metalic nu este mai zgomotos decât alte tipuri de acoperiş. Acestea sunt instalate pe un substrat solid, iar mansarda şi izolaţia oferă o barieră fonică eficientă.

Acoperişurile metalice nu atrag fulgerele

Potrivit studiilor, acoperişurile metalice nu cresc în niciun fel riscul loviturilor de fulger. Mai mult, dacă sunt lovite de către fulger, acoperişurile metalice ard mai greu decât cele din materiale convenţionale. Datorită faptului că sunt bune conductoare electrice şi ignifuge, riscurile asociate cu acoperişurile metalice sunt mult mai mici în caz de furtuni  sau incendii.

Acoperişurile metalice sunt mai rentabile

Cu toate că majoritatea acoperişurilor metalice au garanţii comparabile cu cele mai bune şindrile bituminoase, adică în jur de 30 de ani, în realitate acestea pot rezista cel puţin 50 de ani. Conform statisticilor, acoperişurile metalice au o durată de viaţă cuprinsă între 40 şi 70 de ani.

Acoperişurile metalice sunt ignifuge, nu putrezesc şi nu atrag insectele

Unul din motivele care a contribuit la creşterea popularităţii acoperişurilor metalice este faptul că sunt ignifuge. Odată cu creşterea pericolelor de incendiu, acoperişurile metalice au devenit opţiunea cea mai bună. Mai mult, insectele, precum cariile, nu sunt atrase de acoperişurile metalice, care nici nu pot putrezi sau mucegăi.

Sunt eficiente din punct de vedere energetic

Acoperişurile metalice reflectă căldura radiantă solară şi pot reduce costurile de răcire cu 10 – 25%. În zonele în care costurile de răcire sunt mai mari decât cele de încălzire, acoperirile metalice strălucitoare sau granulate pot maximiza capacitatea reflectorizantă a acoperişului şi îmbunătăţesc performanţa energetică.

Acoperişurile metalice pot funcţiona şi în cazul pantelor mici

Acoperişurile metalice cu cusătură verticală pot funcţiona foarte bine în cazul inclinaţiilor mici. Aceste tipuri de acoperiş se instalează în foi mari cu îmbinări sau cusături ridicate şi sigilate cu atenţie pentru a face faţă apei. Cu toate că este necesară o anumită pantă pentru a asigura scurgerea apei, majoritatea locuinţelor se pretează la instalarea unui acoperiş metalic.

Travertinul de Simeria - De ce aceasta piatra naturala este mereu alegerea potrivitaPiatra naturala a fost cu siguranta printre primele si principalele materiale de constructie pentru multe sute de ani. Probabil ca ai ati auzit de multe ori in discutiile legate de amenajari despre o piatra numita „travertin Simeria„, aceasta este o piatra naturala si de asemenea un material sofisticat, ce poate adauga oricarei structuri si arhitecturi un plus de eleganta. Totodata, acest material propune frumusete si stil, ce nu pot fi comparate cu alte materiale. Pe de alta parte, importanta acestei pietre naturale in constructii este dedusa si din faptul ca rezista pentru foarte multi ani, oferind o utilizare optima din acest punct de vedere. Travertinul de Simeria, este faimos pentru structura sa, naturala organica si aspectul impecabil. Acesta este unul din motivele pentru care aceasta piatra a fost si este atat de utilizata in constructii, mai ales in ceea ce privesc podelele pentru anumite spatii.

Pe de alta parte, despre travertinul de Simeria, putem spune ca este o piatra naturala deosebita, luxoasa si este folosita ca un material principal in interiorul cladirilor comerciale. Acest material este folosit de asemenea pe langa podele si pentru fatade, blaturi de bucatarie sau de baie, dar si ca elemente decorative, datorita faptului ca propune o estetica minunta. Travertinul este o piatra naturala ce rezulta de fapt prin segregarea naturala sau chimica a unui numar de materiale de carbonat. In acest sens, putem adauga ca principalele materiale ce duc la formarea de travertin sunt aragonite, ce este cristalizat pentru a se transforma intr-un calcit primar. Apoi, calcitul este depus in izvoarele minerale si in apa ce provine din izvoarele termale. Pe de alta parte, si raurile cu apa ce contin carbonat de calciu pot duce la formarea travertinului.

Travertinul de Simeria este una dintre multele roci sedimentare. Acest tip de roci sunt obtinute din segregarea mineralelor in contrast cu roci metamorfice sau magmatice. Totodata, despre sedimentele ce contribuie la formarea travertinului putem spune ca se regasesc in cele mai dese situatii in gheizere, pesteri de calcar, sau in izvoare termale. Din acest punct de vedere se poate adauga despre acest material ca este unul din multele tipuri de calcar. Travertinul este un calcar unic, deoarece trece printr-o faza suplimentara de firmare in comparatie cu calcarul. In momentul in care apa minerala bogata si calda va curge prin depozitele de calcar, dioxidul de carbon va fi eliberat, acesta fiind de fapt si motivul ce sta in spatele naturii poroase a acestui travertin.

Acest material, este unul principal in ceea ce priveste domeniul constructiilor si a pardoselilor fiind utilizat atat in trecut cat si in prezent. Travertinul are o istorie foarte lunga si prestigioasa, fiind utilizat pe o scara larga, datorita si faptului ca se regaseste din ambundenta. Despre utilizarea acestui travertin Simeria, putem spune ca a crescut si datorita calitatii pe care o ofera aceasta piatra. Pe de alta parte, acest material propune un aspect rustic distinctiv, durabil si robust, elemente ce nu se regasesc in cadrul altor materiale din aceasta categorie. Acestea sunt de fapt si principalele motive pentru care utilizarea acestui material este in continua crestere in domeniul constructiilor, fiind foarte apreciat datorita beneficiilor oferite.

Travertinul este cunoscut atat pentru proprietatile si caracteristicile sale, dar si pentru aspectul distinct si stilat pe care il propune. In acest sens, putem spune despre travertin ca are un aspect rustic aparte, catalogat de multi experti ca fiind unul clasic. Aceasta piatra este naturala, si poate fi gasita in mai multe nuante de alb, cafeniu, maro deschis, auriu si gri. Pe de alta parte, aceasta piatra se poate regasi si in tonuri intunecate de rosu. Aceasta culoare a travertinului, este determinata in functie de cantitatea de fier ce se va afla in compozitie. Aceasta piatra, a fost descoperita in urma cu mii de ani si inca din cele mai vechi timpuri, a fost foarte apreciata pentru calitatea pe care o propune, dar si pentru aspectul impresionant ce pare neslefuit. Aspectul de acest tip, natural, este cel preferat de foarte multe persoane, datorita unicitatii pe care o propune. Totodata, nuantele rosiatice ale acestei pietre ofera acel aspect rustic foarte placut.

Modelul, textura, finisajul, compozitia, modalitatea de prelucrare si totodata locul de extractie sunt aspectele importante ce contribuie la estetica acestei pietre, fiind cu siguranta unica din toate punctele de vedere. Asadar, este indicat sa optati pentru aceasta piatra naturala si veti aprecia tot ceea ce va pune la dispozitie.

pergole retractabilePentru orice afacere, numarul de clienti si nivelul de satisfactie al acestora este foarte important. S-a constatat ca in cazul restaurantelor si puburilor, amenajarea unor pergole, joaca un rol esential in cresterea numarului de clienti, in special in momentul de fata, cand toti clientii trebuie sa stea in mod obligatoriu afara, din cauza modificarilor legislative aduse de Covid-19.

Clientii prefera localurile versatile

O pergola poate face ca un local sa poata fi utilizat in mai multe moduri. Este acel fenomen firesc, in care clientii fideli ai unui restaurant sau pub si-ar ori ca locul lor preferat sa se modifice uneori, macar un pic. O astfel de constructie usoara este solutia ideala pentru a aduce o mica modificare locatiei si pentru a face clientii sa fie multumiti.

Pergolele retractabile sunt cele care dau versatilitate spatiului si care permit adaptarea acestuia atat pe timpul verii cat si in anotimpurile reci.

Clientii vor fi prezenti chiar si atunci cand ploua

In momentul in care spatiul dispune de pergole retractabile ploaia nu mai reprezinta un impediment pentru ca un local sa aiba clienti. Este necesar doar ca angajatii sa le actioneze, iar clientii vor fi incantati sa isi petreaca timpul liber alaturi de prieteni, protejati de conditiile climatice de afara.

Mai multe tipuri de evenimente organizate

Royal Pergola atrage atentia asupra faptului ca atunci cand localul este dotat cu astfel de constructii retractabile, poate gazdui mai multe tipuri de evenimente, ceea ce va face ca si clientii sa se diversifice. Din punct de vedere strategic, eforturile pentru intretinere sunt infime, in timp ce amortizarea costurilor se va face foarte rapid, deci se poate constata ca o astfel de modificare merita cu siguranta.

Avantaje estetice care atrag clientii

Pergolele retractabile sunt variante care aduc mai multa energie pe terasa, si chiar daca energia nu se traduce prin mai multi clienti, s-a constatat ca o tendinta in domeniul localurilor este amenajarea de spatii exterioare cu plante. In ultima perioada a aparut o tendinta spre a duce totul intr-o zona cat mai naturala, aceste amenajari fiind sinonime cu voia buna si relaxarea. Avand in vedere ca tot mai multi clienti cauta astfel de medii, cu o pergola retractabila sunt mai usor de construit, motiv pentru care si numarul de clienti atrasi va fi mai mare.

Mai mult spatiu pentru diverse evenimente

Terasele acoperite reprezinta o sursa de spatiu pentru mai multe evenimente, pentru surse de divertisment live, dar si pentru momentele in care au loc intalniri privare. Cu cat gama de evenimente si de actiuni este mai diversificata, cu atat numarul de clienti este mai mare. Evenimentele in aer liber sunt cele care aduc beneficii pentru ambele parti implicate deoarece localul va atrage un numar mai mare de clienti, in timp ce clientii se vor bucura de un mediu optim in care sa se distreze.

Toate aceste motive au facut ca un numar considerabil de restaurante, baruri, cafenele sau ceainarii sa apeleze la pergolele retractabile pentru a isi atrage un numar mai mare de clienti.

asnamblu case ilfovDezvoltatorul imobiliar Unavia vine in intampinarea celor care isi doresc sa cumpere locuinte intr-un ansamblu rezidential Ilfov cu o oferta deosebit de atractiva. Noul proiect cu locuinte moderne se afla in Comuna Berceni, Judetul Ilfov. Casele ofertate de catre dezvoltatorul imobiliar dispun de curti mari, spatii pentru birouri special adaptate la munca de acasa si suficient loc in care copiii sa se joace si adultii sa se relaxeze.

In acest complex rezidential casele au costuri similare cu apartamentele din Bucuresti, insa si alte avantaje semnificative.

Toate casele care sunt incluse in complex rezidential Berceni au un pret foarte avantajos, practic costul unui apartament. Amplasat la doar 7 minute de noua statie de metrou, complexul rezidential este simplu de accesat. Pe de alta parte, toate casele din complexul Unavia sunt moderne si spatioase, insa sunt suficient de economice, astfel incat cumparatorii sa nu cheltuiasca mai mult decat este nevoie pentru utilitati si sa poata investi in alte domenii de interes. Unavia ofera inclusiv case cu suficient spatiu pentru intalniri cu prietenii, pentru ca cei mici sa se poata juca departe de pericole si pentru ca adultii sa poata lucra in liniste.

Casele sunt realizate din materiale de cea mai buna calitate

Toate casele Unavia au fost construite din materiale moderne si au finisaje de buna calitate, inclusiv gresie, faianta si parchet. De asemenea, pentru scarile de interior s-a utilizat marmura. Ferestrele acestor case sunt mari, incepand de la podea si terminandu-se la tavan, astfel incat o cantitate mare de lumina sa poata intra in casa.

De astfel, acest ansamblu de case este unul dintre cele mai moderne de pe piata imobiliara. In plus, reprezinta o solutie avantajoasa. Pentru cei care vor sa fuga de aglomeratia orasului si sa se retraga in apropiere de capitala.

Casele dispun de curti spatioase

Toate casele din acest ansamblu rezidential dispun de curti spatioase, perfecte pentru familiile cu copii. Adultii se pot relaxa in curte, in timp ce copiii se pot juca in locul special amenajat pentru ei, departe de pericole. Gradina pune utilizatorilor suficient spatiu la dispozitie pentru diverse activitati.

Ansamblul ofera acces la un sistem educational modern

In Comuna Berceni locuiesc numerosi intelectuali, cei mai multi avand profesii de ingineri, economisti, avocati sau medici. Toti acestia urmaresc o educatie solida pentru copiii lor. Comuna dispune de o gradinita de stat si doua scoli, dar si de o gradinita privata cu tematica occidentala si o scoala privata. La aceasta gradinita copiii au programe adaptate pentru varsta lor, in timp ce scoala primara a dus la formarea unei comunitati scolare in care toti elevii beneficiaza de acelasi interes si grija. Cursurile sunt structurate cu interes si responsabilitate.

In concluzie, Unavia ofera tuturor persoanelor posibilitatea de a locui in apropiere de aceste unitati scolare si prescolare exemplare, pentru ca cei mici sa beneficieze de o educatie corespunzatoare. Adaugand la toate acestea si faptul ca noile case sunt realizate din cele mai bune materiale, multe dintre ele au deschidere spre lac, ansamblul este aproape de capitala si totusi ferit de agitatia Bucurestiului, cu siguranta o casa aici este cea mai buna solutie.

incalzire-in-pardosealaIncalzirea prin pardoseala este una dintre cele mai interesante și eficiente modalități de încălzire a locuinței. Din ce în ce mai mulți oameni o adopta, ceea ce trezește destul de multe întrebări.

Pentru cei care doresc incalzire prin pardoseala, cei de la inicinstal.ro au pregatit un pachet de întrebări la care trebuie oricine sa știe răspunsul.

1. Cat costa incalzirea în pardoseala?

În general, costul materialelor pentru un sistem de încălzire nu ar trebui sa coste mai mult de 1000 de euro. Exista pachete complete incalzire în pardoseala cu prețuri ce încep de la cateva mii de lei. Evident, acestui cost i se adaugă costul manoperei, pe care fiecare furnizor de servicii îl decide în funcție de diverși factori.

2. Cate tipuri de incalzire prin pardoseala exista?

Exista 3 variante principale de încălzire în acest fel, iar acestea sunt decise de combustibilul care genereaza încălzirea:

  • Incalzire electrica. Este cea care implica instalarea unor conductori sub pardoseala. Este – o solutie ideala în locuintele cu panouri solare sau în cele în care energia electrică are un preț mai mic pe timp de noapte;
  • Incalzirea în pardoseala cu agent termic. Este o metoda foarte atractiva din punct de vedere al costurilor. Agentul termic este lichid (de regulă apă) și circula prin pardoseala la o temperatura aleasă de utilizator.
  • Încălzirea cu aer cald. Cu ajutorul un conducte, aerul cald este pompat pe sub pardoseala. Este o varianta folosită în spațiile industriale foarte mari.

3. Care sunt avantajele acestui tip de încălzire?

Avantajele sunt numeroase și constau intr-o distributie uniforma a incalzirii, obtinerea unui mediu confortabil, păstrarea căldurii în încăpere pentru mai mult timp și economie. Pe termen lung, se pare ca încălzirea în acest mod genereaza un consum de energie cu pana la 30% mai mic.

De asemenea, exista și avantaje estetice. Cei care aleg acest tip de încălzire nu mai au nevoie de calorifere. Este adevărat ca se introduce o teava pentru incalzirea în pardoseala, insa este foarte bine ascunsă, în așa fel incat se poate economisi foarte mult spațiu.

Pe lista avantajelor poate sa fie trecut și faptul ca un sistem de incalzire în pardoseala bine instalat poate sa reziste chiar și cateva zeci de ani, functionand la capacitate maximă.

4. Care sunt dezavantajele incalzirii în pardoseala?

Costul ar putea fi unul dintre dezavantaje. Instalarea și achiziția sistemului de încălzire sunt ceva mai costisitoare decat în cazul altor sisteme. Totuși, acesta este amortizat în timp și poate duce la economii substanțiale.

De asemenea, acest sistem este ceva mai lent și nu este recomandat a fi instalat sub piesele de mobilier, deoarece își poate pierde din eficienta. în rest, este o varianta de încălzire extrem de eficienta.

5. Cat este de sanatos sistemul de incalzire prin pardoseala?

Exista voci care spun că acest tip de încălzire nu este foarte sanatoasa, însă adevărul este cu totul opus.

De asemenea, se obține un nivel foarte bun al umiditatii, ceea ce elimina mucegaiul și ajuta persoanele care suferă de probleme respiratorii.

Incalzirea prin pardoseala este perfectă pentru persoanele hipertensive, deoarece stimulează circulatia sangelui și permite mersul descult prin casa, fără riscul de a dezvolta raceli din cauza podelei reci.

Deși este o investiție, așadar, aceasta varianta de încălzire este cat se poate de eficienta și reușește sa aducă o mulțime de avantaje. Pentru cei care își doresc o soluție de încălzire estetică și eficienta, merită luată în calcul.

rame pat cu somieraDormitorul este incaperea in care oamenii isi petrec cea mai mare parte a noptii, recuperand energia consumata de-a lungul zilei. Pentru a fi cat mai eficient, acesta trebuie sa respecte o serie de reguli, atat din punct de vedere al designului, cat si din punct de vedere al confortului pe care il ofera mobilierul.

Cei care doresc sa doarma ca in puf, trebuie sa tina cont de urmatoarele reguli in amenajarea acestei incaperi, indiferent de dimensiunile ei sau de diverse alte particularitati.

Reguli de design pentru un dormitor confortabil

Conform profesionistilor in dormitoare si rame pat, cuvantul de baza in amenajarea dormitorului trebuie sa fie ergonomia. Practic, tot ceea ce se afla in aceasta incapere trebuie sa fie practic si sa fie usor accesibil.

Pentru a obtine un dormitor ergonomic, punctul de plecare este patul. Este elementul central si cel cu care se intra cel mai des in contact. Acesta trebuie sa aiba dimensiuni generoase, pentru a oferi confort si sa fie stabil. Tocmai de aceea, sunt recomandate rame de pat cat mai solide si o somiera metalica cu picioare, care sa poata face fata solicitarilor, sa nu scartie si sa aiba propriile puncte de sprijin.

Patul trebuie sa fie cu 20 de centimetri mai lung decat corpul utilizatorului si sa fie amplasat la o distanta de minim 60 de centimetri fata de perete sau de piesele de mobilier din incapere. In felul acesta, va asigura libertate de miscare. In functie de aceste date, se poate decide dimensiunea lui.

Pe cat posibil, patul nu trebuie sa fie amplasat sub fereastra, insa nici langa usa. Este bine sa beneficieze de lumina naturala din belsug, deoarece aceasta este o sursa importanta de confort.

Dupa alegerea patului trebuie sa se aleaga accesoriile acestuia. O mare atentie trebuie sa fie acordata saltelei si pernelor, care sunt sursa directa de confort si pot decide gradul de odihna.
Abia dupa ce toate aceste elemente au fost alese, urmeaza piesele de mobilier si sursele de iluminare artificiala.

Evident, nu trebuie sa lipseasca noptierele, care trebuie sa fie dimensionate in functie de spatiul ramas intre pat si pereti, dulapul cu haine si eventual, comoda pentru televizor.

Exista mici secrete care ar putea fi de mare ajutor in amenajarea dormitorului:

1. Prezenta unui covoras langa pat, in asa fel incat sa ofere confort imediat pentru picioare;

2. Folosirea spatiului de sub pat pentru depozitare, in cazul in care dormitorul este mic;

3. O atentie sporita asupra culorilor. Un dormitor confortabil nu ar trebui sa fie amenajat in mai mult de 2 culori, iar acestea ar trebui sa fie cat mai sterse, pentru a oferi o doza mare de odihna.

4. Pozitionarea corecta a prizelor. Societatea moderna depinde de energie si cu siguranta, fiecare om isi incarca telefonul, are o lampa pe noptiera sau are nevoie de energie pentru diverse alte lucruri. Este bine ca prizele sa fie pozitionate in asa fel incat sa fie cat mai confortabil de folosit si sa nu necesite prelungitoare inestetice.

aer curat in casa taPentru a putea trai, oamenii au nevoie de apa, mancare si cel mai important, de aer. Pentru un trai bun, toate acestea trebuie sa fie de cea mai buna calitate. Daca atunci cand vine vorba despre apa si despre mancare, calitatea poate sa fie controlata destul de usor, prin achizitia unor produse de incredere, atunci cand vine vorba despre aer lucrurile sunt diferite.

Din pacate, cei care traiesc intr-un oras aglomerat se feresc cu greu de aerul poluat, acesta fiind prezent peste tot. Chiar daca aerul din oras este foarte poluat insa, aerul din case poate sa fie curat si sanatos. Exista din ce in ce mai multe purificatoare de aer care controleaza compozitia aerului si exista o multime de modalitati prin care oricine poate sa se asigure ca atunci cand este acasa, la birou sau intr-o incapere, respira un aer sanatos.

Solutii pentru pastrarea unui aer curat in locuinta

Cei de la Clean-Air.ro au evidentiat mai multe solutii cat se poate de interesante si de atractive, care contribuie substantial la mentinerea unui aer curat:

  1. Curatarea aparatului de aer conditionat. Aparatul de aer conditionat are o importanta mare atunci cand vine vorba despre confortul fizic din interior. Totusi, acesta acumuleaza praf, alergeni si bacterii in timp, devenind nesanatos. O curatare frecventa a filtrelor si a aparatului in sine poate sa fie un secret catre o sanatate de fier.
  2. Purificarea aerului. Un purificator de aer Philips poate sa faca adevarate minuni intr-o incapere, improspatand aerul si eliminand nevoia de a deschide geamul ( deschisul geamului poate fi una dintre solutiile de purificare, insa doar in zonele unde aerul de afara este curat). Purificatoarele moderne pot elimina alergenii, particulele de praf, microbii, sporii de mucegai si o multime de alte particule. Practic, cu un astfel de produs aerul ajunge sa fie cu 99.7% mai curat.
  3. Mentinerea unei umiditati optime. Nu doar calitatea aerului conteaza, ci si umiditatea acestuia. Pentru un confort sporit, umiditatea dintr-o incapere trebuie sa fie intre 40 si 60%. Pe timpul verii, aerul poate fi destul de umed, ceea ce creste sansele de aparitie a igrasiei, in timp ce iarna poate deveni foarte uscat. Un umidificator de aer si aparatul de aer conditionat pot face o echipa foarte buna in acest sens.
  4. Schimbarea asternuturilor si curatarea frecventa a covoarelor. Acestea acumuleaza, la randul lor, foarte multe bacterii, care pot ajunge sa pluteasca prin aer si sa duca la imbolnaviri. O curatare frecventa poate elimina o multime de riscuri.
  5. Cresterea plantelor de apartament. O alta varianta excelenta prin care se poate imbunatati calitatea aerului este prin plante. Plantele de apartament au un rol decorativ, insa sunt si un filtru natural de aer. Exista anumite plante care absorb foarte bine toxinele din aer, cum ar fi Crinul Pacii, Dracaena Reflexa sau Limba Soacrei. Conform specialistilor, fiecare 9 metri de incapere trebuie sa aiba minim 2 ghivece.
  6. Utilizarea uleiurilor esentiale poate fi, de asemenea, o solutie foarte buna. Exista multe uleiuri esentiale care elimina bacteriile din aer si in acelasi timp, reusesc sa creeze o atmosfera foarte placuta. Uleiul de rozmarin, uleiul de eucalipt sau uleiul de cuisoare sunt foarte eficiente impotriva acarienilor.

In principiu, un aer curat inseamna un aer in care se folosesc purificatoare si dezumidificatoare si in care toate obiectele din incapere sunt curate. O curatenie serioasa in fiecare saptamana poate sa imbunatateasca foarte mult calitatea vietii si sa asigure un mediu sanatos pentru o viata cat mai fericita. Micile detalii nu trebuie, asadar, neglijate, deoarece bacteriile si virusurile nu se vad, insa cu timpul se simt in calitatea vietii.

proiectare mobila de bucatarieBucataria este spatiul in care fiecare om isi petrece timp. Este adevarat ca unii folosesc bucataria doar pentru prepararea cafelei, a ceaiului si incalzirea semipreparatelor cumparate din supermarket, in timp ce altii transforma acest spatiu intr-un adevarat atelier de arta, preparand mancaruri complexe si delicioase.

Pentru cei care se afla in a doua categorie, atentia la detalii si achizitia unor accesorii mobila si bricolaj care sa contribuie la eficienta intregului ansamblu de mobilier, trebuie sa fie maxima.

Cei de la Mam Bricolaj, profesionisti cu o experienta vasta in procesul de proiectare mobila, au creat un set de reguli esentiale care sa transforme orice mobilier de bucatarie intr-unul 100% eficient.

Reguli de proiectare pentru mobilierul de bucatarie

1. Cel mai indicat este sa se opteze pentru mobilier la comanda. Acesta poate fi rezultatul tuturor ideilor beneficiarului, fie ca sunt originale, fie ca sunt inspirate de pe diverse site-uri sau din reviste de profil. Fiecare bucatarie este unica, iar mobilierul la comanda poate sa scoata aceasta unicitate in evidenta. Evident, exista anumite elemente comune in mai toate bucatariile: accesoriile. Acestea trebuie sa fie de cea mai buna calitate si sa ofere eficienta. In general, cei care fac mobilier la comanda pot recomanda un magazin online de accesorii pentru mobila bucatarie de unde pot fi achizitionate toate produsele necesare.

2. Materialul trebuie sa fie foarte bine tratat. Bucataria este un spatiu pretentios, cu multa umezeala si temperaturi ce ajung la valori ce pot dauna materialelor. Este adevarat ca se pot construi bucatarii din orice tip de material, insa acesta trebuie sa fie bine tratat impotriva umezelii. Pe langa un tratament atent, specialistii recomanda sa se opteze pentru cat mai multe accesorii din metal, inox sau sticla.

3. Micile detalii sunt importante. Poate ca amortizoarele sertarelor nu se vad, insa contribuie foarte mult la eficienta intregului mobilier. Chiar daca este vorba despre accesorii mobila pal, asadar, acestea trebuie sa fie de cea mai buna calitate. Conteaza mult corpurile de iluminat, compartimentarea fiecarui spatiu al mobilierului, agatatoarele si suporturile pentru condimente.

4. Spatiul bucatariei trebuie sa fie aranjat in asa fel incat sa fie eficient in cele mai agitate momente. Cei care gatesc preparate complexe stiu ca fiecare secunda conteaza. Tocmai de aceea, chiuveta, masa de lucru, frigiderul si aragazul trebuie sa fie mereu la indemana. Este bine sa se creeze un spatiu care sa nu necesite foarte multi pasi de la un element la altul, insa sa fie cat se poate de sigur si incapator. Pentru o bucatarie mare, utilizarea unei insule este o rezolvare cat se poate de interesanta, deoarece asigura o functionalitate foarte buna. Pentru cei cu o bucatarie mai mica, amenajarea ei in forma de L sau U poate ajuta foarte mult.

5. Suprafetele trebuie sa fie cat mai drepte. Mobila de bucatarie trebuie sa fie foarte bine slefuita, fara aschii care pot rani si fara elemente cadre pot ingreuna curatarea. Cu cat este mai simpla si mai dreapta, cu atat mai bine. Aragazul si chiuveta pot fi incluse in blat, deoarece in felul acesta se evita accidentele si de asemenea, se evita scurgerea apei pe margini.

Atentia la detalii trebuie sa fie maxima atunci cand se proiecteaza bucatarie, deoarece fiecare lucru marunt poate avea utilitatea lui. Chiar si persoanele care nu au o pasiune arzatoare pentru gatit pot descoperi, la un moment dat, ca prepararea mancarii poate fi mai mult decat o necesitate, transformandu-se intr-un mod de relaxare. Pentru asta insa, trebuie sa aiba la indemana un spatiu cat mai eficient si cat mai atractiv din punct de vedere vizual.

case smartCasele smart sunt noul lux necesar al zilelor noastre. Sunt o modalitate de imbunatatire si simplificare a activitatilor zilnice desfasurate acasa si de la distanta. De altfel, cine nu si-ar dori sa poata controla functiile esentiale ale casei cu o simpla apasare de buton? O casa smart este optiunea perfecta pentru cei pasionati de tehnologie si nu numai, fiind o solutie optima si pentru cei dornici de a beneficia de confort in fiecare zi.

Desi transformarea locuintei intr-o casa smart poate parea foarte costisitoare la prima vedere, reducerea ulterioara a costurilor de intretinere nu va intarzia sa apara. Beneficiile pe care le au proprietarii unei astfel de case sunt numeroase.

Ceea ce acum cativa ani ar fi parut un film pentru multi, astazi este posibil in realitate. Cu resurse financiare si cunostinte tehnice, ori cu putin ajutor din partea unui specialist, orice persoana isi poate transforma locuinta clasica intr-o casa inteligenta, chiar si in Romania.

Specialistii Case-smart.ro recomanda alegerea celor mai rentabile si avantajoase functii pentru transformarea unei case traditionale in una inteligenta.

De ce beneficii se bucura proprietarii unei case smart?

In primul rand, beneficiile incep prin confortul sporit din casa. Toate functiile casei sunt conectate la internet, ele putand fi controlate printr-o telecomanda, cu ajutorul smartphone-ului, a tabletei sau a laptopului.

O astfel de casa este perfecta pentru proprietarii care nu dispun de foarte mult timp pentru administrarea locuintei. Proprietarul poate ajunge epuizat acasa, iar functiile inteligente vor oferi de tot ce este nevoie privind asigurarea confortului si salvarea timpului: deschiderea portilor sau a garajului, reglarea temperaturii din incaperi, prepararea unei bauturi calde, incalzirea alimentelor in cuptorul cu microunde sau pe aragaz.

Siguranta unei case smart este cu totul diferita de a unei case traditionale. Prin implementarea unui sistem de paza si siguranta, membrii familiei pot avea incredere ca nu sunt in pericol. De asemenea, sistemele de detectare a inundatiilor si a fumului sunt foarte eficiente. Tot in ceea ce priveste siguranta proprietarilor este important un sistem inteligent de acces in locuinta – permiterea exclusiva a persoanelor nominalizate de proprietari.

O astfel de casa poate fi controlata chiar si de la distanta. Aflati in vacanta, proprietarii se pot asigura ca locuinta este in siguranta. Mai mult, inainte de a ajunge acasa dupa o perioada indelungata, acestia au posibilitatea de a regla temperatura din interior. In situatia in care ei lipsesc de acasa in anotimpul cald, pot controla sistemul de irigare a gazonului si pe cel de curatare a piscinei, asigurandu-se ca aspectul exterior al casei nu va fi afectat pe perioada plecarii.

Un sistem home cinema este un deliciu intr-o casa smart. Proprietarii isi pot implementa propriul cinema cu un ecran imens, boxe portabile si lumina difuza – toate putand fi controlate utilizand un singur device.

Un alt avantaj destul de important este cel de ordin economic. Construirea unei case inteligente este costisitoare, insa intretinerea face economii financiare mari. Sistemele inteligente sunt menite a reduce consumul de energie functionand doar atunci cand proprietarul considera necesar.

Controlul iluminatului este foarte benefic pentru asigurarea economiei financiare. Atunci cand nu se afla intr-o incapere, proprietarul poate opri functionarea sistemelor de iluminare. De asemenea, intensitatea luminii poate fi controlata in functie de momentul din zi sau de preferinte.

Curatenia din casa nu a fost niciodata mai simpla – poate fi realizata cu ajutorul unui aspirator inteligent. Asadar, in timp ce proprietarul casei se relaxeaza pe canapea, curatenia va fi intretinuta de un device.

Printre accesoriile si aparatura care transforma o casa traditionala intr-o casa inteligenta se numara urmatoarele: becuri inteligente, prize inteligente, sistemul de incalzire, electrocasnice inteligente, senzori si clante inteligente.

bucatarii moderneBucataria nu mai este demult un spatiu destinat doar preparatii mancarurilor. Aici membrii familiei socializeaza in timp ce iau masa, se pot organiza intalniri cu prietenii la cafea, copiii isi fac temele sau se joaca, motiv pentru care o amenajare moderna si cat mai ergonomica este solutia optima.

Specialistii de la kera.ro aduc in prim plan cinci tendinte actuale pentru mobilarea bucatariilor, astfel incat acestea sa fie elegante si utile in acelasi timp

Spatiile deschise sunt specifice pentru bucatarii moderne

Toti designerii de interior care prezinta bucatarii moderne subliniaza nevoia de a avea spatiu de miscare. Separarea bucatariei de restul casei reprezinta un trend invechit in ceea ce priveste amenajarile interioare. Astazi bucatariile ar trebui sa fie largi si sa asigure mediul ideal pentru socializare si pentru relaxare. Spatiile deschise vin in ajutorul stilului de viata relaxat.

Gatitul prin inductie se potriveste si in bucatarii clasice

Chiar daca tehnologia care foloseste incalzirea prin inductie este moderna, plitele cu inductie sunt perfecte si pentru bucatarii clasice. Deoarece in procesul de preparate a alimentelor este utilizata putina caldura, in spatiile mici temperatura va ramane optima atunci cand plita functioneaza. In plus, plitele cu inductie nu au nevoie de spatii mari si ofera posibilitatea designerilor de a fi creativi atunci cand combina elementele de mobilier.

Prezenta unei insule de bucatarie

Insulele de bucatarie sunt cele care construiesc o amenajare de efect. Este o piesa foarte practica pentru ca in ea se integreaza zona de gatit si spatiile pentru depozitare, dar poate fi si un spatiu de luat masa. Punand langa insula scaune reglabile de bar, sau alegand o insula pe nivele, cu siguranta se va obtine un design elegant si practic in bucatarie.

Quartul este un material foarte des utilizat in bucatarii moderne

Tendinta spre acest material este explicata de faptul ca produsele care au suprafete din quart sunt de foarte buna calitate. In plus, materialul este foarte estetic, da un aer sofisticat bucatariei si este extrem de usor de intretinut. O mobila cu suprafete din quart va rezista in stare perfecta foarte mult timp. Din toate aceste motive cei care renoveaza si isi doresc bucatarii moderne aleg materiale precum quartul, marmura si elementele metalice inoxidabile.

Lumina joaca un rol important atat in bucatarii clasice, cat si in cele moderne

Noile tendinte sugereaza iluminarea cu led, aceasta reprezentand o tehnologie moderna tot mai populara. Iluminarea cu led in bucatarie ofera o lumina intima si permite amplasarea corpurilor de iluminat mult mai strategic. Fie ca este vorba despre bucatarii clasice sau moderne, iluminarea are un rol major in obtinerea confortului, in definirea stilului si in stabilirea accentelor. Ledurile pot sa fie puse in spatiul de deasupra insulelor, sub blat, sub dulapuri sau pe dulapuri, pentru a crea efectul dorit.

Bucatariile moderne sunt definite in primul rand de confort si rafinament. Se pune un mare accent pe utilizarea optima a spatiului, spre spatii deschise si aerisite, care sa favorizeze utilizarea optima a bucatariei, dar si socializarea si voia buna.

Anunturi imobiliare promovate din Bucuresti