Cum aflu valoarea reala a proprietatii mele?

valoarea reala a unei proprietati

Valoarea reala a unei proprietati

Stabilirea unui pret corect pentru locuinta dumneavoasta, este poate factorul crucial in functie de care, locuinta poate sau nu poate fi vanduta. De cele mai multe ori, vanzatorii comit greseli fatale, astfel ca locuinta fie e vanduta la un pret prea mic, fie nu e vanduta deloc, in ciuda faptului ca au existat la un moment dat anumite oferte de pret.

Cum aflati valoarea reala a proprietatii dumneavoastra?

E simplu, insa trebuie sa tineti cont de cateva aspecte, sau mai bine zis, de niste reguli generale ce trebuiesc respectate, tocmai pentru a va asigura succesul in vanzarea proprietatii dumneavoastra.

In primul rand, atunci cand vine vorba de locuinte, trebuie sa stiti ca totul depinde de zona in care este amplasata casa sau apartamentul. De exemplu, in sectorul 1 al capitalei, pretul mediu este de circa 1300 de euro pe metru patrat, in sectorul 5, pretul unei case e cu aproape 30% mai ieftin, preturile variind intre 900 si 1000 de euro pe metru patrat. In functie de cat de aproape de centru e locuinta dumneavoastra si cat de aproapiate sunt mijloacele de transport in comun cat si marile supermarket-uri sau hypermarket-uri, pretul poate varia intre ±10-30%.

In al doilea rand, sfatul nostru este sa apelati la serviciile unei agentii imobiliare profesioniste. Incercat sa aflati de la ei in jurul carei sume s-au vandut locuintele din apropierea dumneavoastra, si care erau utilitatile incluse. De regula, in functie de cartier, exista un asa numit “pret al zonei”, pret de la care se porneste in mare parte atunci cand vine vorba de vanzarea de locuinte in zona respectiva.

In cazul in care nu vorbim de locuinte sociale, atunci e bine ca in evaluarea pe care o faceti casei dumneavoastra, sa tineti cont si de detalii si diferite aspecte, ce de regula, tin de priveliste, ore de zgomot, accesibilitate, etc. Trebuie sa tineti cont ca, una dintre cauzele principale pentru care piata imobiliara stagneaza in cea mai mare parte a tarii e faptul ca si clientii sunt acum mai pretentiosi, refuzand sa cumpere proprietati prea scumpe, mai ales in zonele in care exista mult zgomot (cele intens circulate) sau in zonele considerate periculoase.

Ultimul aspect de care trebuie sa tineti cont e vechimea locuintei. Intrucat se vorbeste din ce in ce mai mult de gradul de rezistenta al blocurilor la cutremure, un apartament mai vechi de 30 de ani, in cazul in care se va vinde, va avea un pret mai scazut cu circa 30% fata de pretul unui apartament recent construit in aceeasi zona. Pentru a va face o idee in acest sens, luati orice ziar cu anunturi imobiliare recente si vedeti care e pretul apartamentelor in zonele vechi si care e diferenta de pret fata de zonele mai noi. Apoi, stabiliti un pret mediu intre cele 2, dupa care puteti spune ca acela e pretul de plecare al locuintei dumneavoastra.

Cuvinte cheie: locuinte sociale, Piata imobiliara

Articole aleatoare din aceeasi categorie

Lasa un comentariu

Anunturi imobiliare promovate din Bucuresti